Ministrul Carmen Dan a numit un nou şef interimar la Jandarmeria Română - Ionuţ Sindile, prim-adjunct al inspectorului general

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a numit marţi, cu o zi înaintea expirării interimatului lui Sebastian Cucoş, un nou şef la Jandarmeria Română - Ionuţ Sindile, prim-adjunct al inspectorului general şi şef al Statului Major al Jandarmeriei Române, scrie G4Media.

Ionuţ Sindile este împuternicit în funcţia de inspector general al Jandarmeriei Române începând cu data de 15 august, pentru o perioadă de maximum şase luni, conform unui document oficial.

Ionuţ Sindile are gradul de colonel şi este prim-adjunct al inspectorului general şi Şef al Statului Major al Jandarmeriei Române, potrivit site-ului Jandarmeriei.

Mandatul lui Sebastian Cucoş la conducerea Jandarmeriei expiră miercuri, 15 august, el fiind numit până acum de două ori interimar, nemaiputând fi numit şi a treia oară tot interimar. 

Cucoş a fost împuternicit de ministrul de Interne să îndeplinească atribuţiile acestei funcţii pentru o perioadă de şase luni în august anul trecut, după pensionarea generalului de brigadă Marin Andreiana, iar după expirarea acestui mandat i-a fost acordat un al doilea mandat interimar, care expiră marţi.are expiră miercuri.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a spus marţi că a trimis la Cotroceni documentele prin care cere prelungirea mandatului lui Cucoş, însă nu a primit încă aprobare din partea preşedintelui Iohannis. Ulterior, Administraţia prezidenţială a anunţat că CSAT va lua o decizie cu privire la numirea lui Sebastian Cucoş la conducerea Jandarmeriei după finalizarea anchetei privind violenţele din Piaţa Victoriei, din data de 10 august. Sebastian Cucoş a fost comandantul Jandarmeriei Române timp de un an. 

Sebastian Cucoş a spus, marţi seară, într-o conferinţă de presă, că el a absolvit un examen pentru postul de inspector general al jandarmeriei Române şi că aşteaptă avizul CSAT, fiind o procedură care durează. "Este o procedură care durează, nu fac decât să aştept ca procedura să se încheie", a subliniat el.  

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite