Ministrul Apărării Naţionale Mihai Fifor, vizită de două zile în Afganistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În perioada 10-12 aprilie, Mihai Fifor a vizitat baza militară din Kandahar
În perioada 10-12 aprilie, Mihai Fifor a vizitat baza militară din Kandahar

Ministrul Apărării Naţionale Mihai Fifor s-a aflat într-o vizită de două zile la baza militară din Kandahar, în Afganistan, alături de şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, şi de generali şi ofiţeri aflaţi la comanda structurilor care conduc şi coordonează forţele Armatei României. Potrivit MApN, în cadrul întâlnirilor, ministrul a fost informat în legătură cu misiunile la care participă militarii români.

„În prima parte a vizitei, ministrul Fifor a participat la un briefing de informare privind misiunile şi activităţile desfăşurate de către forţele române în baza Kandahar şi s-a întâlnit cu militarii Batalionului 30 Protecţia Forţei «Vulturii Carpaţilor», Elementului Naţional de Sprijin, precum şi cu cei care execută misiuni în cadrul Comandamentului de Instruire, Consiliere şi Asistenţă din regiunea de Sud (Train Advice Assist Command - South  / TAAC-South)", a anunţat vineri MApN, despre vizita desfăşurată de ministru în perioada 10-12 aprilie.

La Kandahar, oficialii români s-au întâlnit cu generalul de brigadă John W. Lathrop, şeful Comandamentului de Instruire, Consiliere şi Asistenţă din regiunea de Sud, cu care a discutat despre contribuţia României cu forţe la Operaţiunea Resolute Support, dar şi despre preocupările actuale şi intenţiile Comandamentului multinaţional pentru anul 2018 - mare parte din contingentul românesc fiind dislocat în zona de sud, se mai arată în comunicatul emis de MApN.

În cadrul întâlnirii, Fifor a subliniat importanţa suportului oferit de partenerii americani trupelor române aflate în regiune. „România a fost, în ultimii doi ani, unul dintre cei mai mari contributori cu trupe Ressolute Support. Suntem al cincilea stat ca număr de trupe dislocate în Afganistan, dar al patrulea în cadrul NATO. Aşa cum s-a confirmat şi la Reuniunea miniştrilor Apărării din cadrul Alianţei Nord-Atlantice, din noiembrie, ţara noastră a avut, în anul 2017, o contribuţie de aproximativ 630 de militari, iar în 2018, mai mult de 700. În acelaşi timp, autorităţile române apreciază în mod deosebit suportul acordat de partenerii americani trupelor române dislocate în regiunea Kandahar”, a declarat ministrul Fifor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite