Ministrul Apărării anunţă că România analizează cumpărarea încă unei escadrile de avione în viitorul apropiat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, a anunţat sâmbătă că analizează posibilitatea ca, „în perioada imediat următoare”, să fie cumpărată încă o escadrilă de avioane. Aeronavele militare trebuie să fie interoperabile cu cele pare Armata Română le deţine, transmite Agerpres, preluată de Digi24.

„Cu certitudine, analizăm posibilitatea achiziţiei în perioada imediat următoare a încă unei escadrile şi, în funcţie de posibilitatea pe care o putem identifica la cei care doresc să vândă aceste aeronave, vom demara cât se poate de repede acest proces de achiziţie. Un lucru este cât se poate de cert, indiferent de unde vom achiziţiona aceste aeronave, ele trebuie să fie interoperabile cu cele pe care noi le avem deja”, a spus Nicolae Ciucă, într-o declaraţie de presă, susţinută împreună cu omologul său portughez, Joăo Titterington Gomes Cravinho. Ministrul portughez se află într-o vizită oficială în România.

În prezent, Armata Română se află în proces de finalizare a operaţionalizării primei escadrile de F16, aeronave cumpărate la mâna a doua din Portugalia.

„În acest moment, suntem în procesul de finalizare a operaţionalizării primei escadrile de F16, ministrul Cravinho a menţionat faptul că anul viitor va fi recepţionată şi cea de-a 17-a aeronavă. În continuare, urmează ca partea de a declara capabilitate finală, operaţională, să se întâmple în momentul în care toate aeronavele vor trece prin procesul de modernizare şi upgradare. Ca atare, concomitent cu acest proces sunt în analiză posibilităţile şi oportunităţile prin care să continuăm acest proces de dotare a forţelor aeriene române cu avioane F16”, a explicat Nicolae Ciucă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite