VIDEO Ordonanţa Militară nr. 9. Se ridică interdicţia de export a grâului. Cei care vin din străinătate rămân în carantină instituţionalizată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat emiterea unei noi Ordonanţe Militare, cea cu numărul 9. Între altele, se prelungesc restricţiile de zbor şi se menţine carantina instituţionalizată pentru cei care vin din străinătate.

UPDATE După ce Parlamentul a aprobat hotărârea privind încuviinţarea prelungirii măsurii stării de urgenţă pentru o perioadă de 30 de zile, care cuprinde şi obligaţii pentru Guvern, una dintre ele fiind ca Executivul să prezinte săptămânal un raport privind măsurile luate, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat emiterea unie noi Ordonanţe Militare, cea a cu numărul 9. 

„Evitaţi aglomerările dacă mergeţi la cumpărături, evitaţi interacţiunea cu alte persoane, nu mergeţi în vizite şi nu primiţi oaspeţi de Paşte! Sunt conştient că este greu, motiv pentru care am ajuns la un acord pentru a ne asigura că Lumina Sfântă ajunge la toţi românii care îşi doresc asta. Cu înţelepciune, vom trece peste această perioadă dificilă.Este foarte bine să îmbinăm partea spirituală de cea medicală de combaterea a noului coronavirus. Vă asigur că structurile MAI nu se relaxează în această perioadă. Pentru a face un nou pas pentru combaterea noului coronavirus am emis Ordonanţa Militară cu numărul 9”, a declarat Marcel Vela. 

Declaraţiile ministrului Vela:

- Termenul de 14 zile pentru suspendarea unor zboruri se prelungeşte. Este  vorba de zborurile cu Marea Britanie, Irlanda de nord, Belgia, Olanda, Turcia, Iran, Italia, Franţa, Germania, SUA. 

- se va aplica excepţia de la izolare pentru navigatori la scimbarea de echipaje dacă aceştia nu au simptome COVID-19

- lucrătorii transfrontalieri de la frontiera cu Bulgaria, exceptaţi şi ei de la izolare dacă nu au simptome de COVID-19

- Pieţele rămân deschise şi în această perioadă

- Fac apel la organizatorii pieţelor să fie foarte atenţi şi să evite aglomeraţia în incinta pieţei, altfel riscă închiderea pieţei

- Interzicerea exportului de grâu şi a unor produse derivate impusă în ordonanţa anterioară- îşi încetează valabilitatea. S-a reuşit achiziţia pentru completarea rezervei de stat. Prin urmare, nu mai este interzis acest export

- Cei care se întorc în ţară rămân în carantină instituţionalizată. Avem disponibile încă 13.254 de locuri de carantină. Respectivul ordin privind carantina se referă la definiţia izolării, iar carantina la domiciliu e valabilă în ultima fază, ceea ce nu este valabil acum. Nu suntem la cazuistica din alte state şi încă avem spaţii pentru carantină.

                                                                 ********************************

La sediul MAI a avut loc astăzi o şedinţă de lucru la care au participat şi premierul Ludovic Orban.  

Vizita premierului la MAI are loc după ce Parlamentul a aprobat hotărârea privind încuviinţarea prelungirii măsurii stării de urgenţă pentru o perioadă de 30 de zile, care cuprinde şi obligaţii pentru Guvern, una dintre ele fiind ca Executivul să prezinte săptămânal un raport privind măsurile luate.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite