Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, participă la reuniunea ministerială UE-SUA în domeniul Justiţiei şi Afaceri Interne

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, participă la reuniunea ministerială UE-SUA în domeniul Justiţiei şi Afaceri Interne

FOTO Inquam Photos

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, se va afla în perioada 8-9 noiembrie în Statele Unite ale Americii, unde va participa la reuniunea ministerială UE - SUA în domeniul Justiţie şi Afaceri Interne.

Concret, la această reuniune e aşteptat şi procurorul general al SUA, transmite un comunicat de presă. 
 
Potrivit sursei citate, Carmen Dan va prezenta  priorităţile viitoarei Preşedinţii a României la Consiliul UE în domeniul Afacerilor Interne. 
 
Reuniunea ministerială UE - SUA în domeniul JAI se organizează o dată pe semestru de către fiecare ţară aflată la preşedinţia rotativă a Consiliului UE.
 
Reuniunea din 8-9 noiembrie este organizată de Preşedinţia austriacă a Consiliului la Washington DC, potrivit cutumei create în acest domeniu, respectiv aceea că, în primul semestru, locul de desfăşurare se află în statul de reşedinţă al preşedinţiei în exerciţiu, iar în cel de-al doilea semestru în capitala SUA.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: