Ministerul Sănătăţii: Rezultatele preliminare arată infectare cu OMICRON şi la sportivul din Baia Mare

Ministerul Sănătăţii: Rezultatele preliminare arată infectare cu OMICRON şi la sportivul din Baia Mare

FOTO: Shutterstock

Ministerul Sănătăţii anunţă că rezultatele preliminare ale secvenţierii indică prezenţa variantei OMICRON a coronavirusului şi la sportivul din Baia Mare.

Ştiri pe aceeaşi temă

„În urma rezultatelor parţiale ale secvenţierii tulpinii provenind de la sportivul din judeţul Maramureş, este foarte probabil ca aceasta să fie similară (OMICRON) cu cele identificate la alţi 2 pasageri din cursa din Africa de Sud”, anunţă Ministerul Sănătăţii. 
 
Sursa citată a precizat că diagnosticul va fi finalizat în cursul acestei săptămâni. Sportivul se află în izolare, cu stare de sănătate bună. Autorităţile precizează că acesta este vaccinat şi nu manifestă simptome.
 
Primele două cazuri de infectare cu varianta OMICRON în România au fost confirmate la o femeie din judeţul Braşov şi la un bărbat din judeţul Vaslui. Ambii au sosit cu acelaşi avion cu care a revenit în ţară, din Africa de Sud, sportivul. 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările