Ministerul Sănătăţii asigură asistenţă medicală permanentă în zonele afectate de inundaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
inundatii vaslui

Ministerul Sănătăţii a solicitat tuturor Direcţiilor de Sănătate Publică din ţară să fie pregătite să ofere asistenţă medicală în cazul unei calamităţi şi să evite, pe cât posibil, apariţia unei epidemii. Direcţiile de Sănătate Publică trebuie să supravegheze populaţia şi să monitorizeze calitatea apei potabile din zonele afectate de inundaţii.

În ultima perioadă, tot mai multe regiuni din ţară au fost ameninţate cu inundaţii. Din această cauză, Ministerul Sănătăţii a cerut Direcţiilor de Sănătate Publică (DSP) să fie pregătite să ofere asistenţă medicală regiunilor afectate.

DSP trebuie să se ocupe de calitatea apei potabile din localităţile inundate şi să se asigure că acestea au suficiente medicamente, materiale, dezinfectanţi şi că deţin vaccinurile necesare pentru prevenirea îmbolnăvirilor. 

Tot Direcţiile de Sănătate publică se vor ocupa de transportul femeilor însărcinate, a persoanelor în vârstă, a persoanelor care suferă de boli cronice, a celor care fac dializă şi a copiilor care au nevoie de servicii medicale. Dacă situaţia o va cere, reprezentanţii DSP vor desfăşura campanii de vaccinare împotriva hepatitei A şi a tetanosului şi vor supraveghea condiţiile de igienă din adăposturile temporare.

Conform unei comunicări a Ministerului Sănătăţii, ca să prevină îmbolnăvirea, persoanele din zonele afectate de inundaţii vor trebui să consume apă îmbuteliată, nu din fântâni sau de la robinet. Aceste persoane sunt îndemnate să fiarbă apa pentru preparea alimentelor şi să consume doar alimente ambalate sau fierte. Persoanele din zonele inundate nu trebuie să atingă animalele moarte şi să evite expunerea la frig. Aceste persoane trebuie să păstreze alimentele în condiţii igienice şi să se prezinte la spital imediat ce au vreun simptom de boală.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite