Ministerul Public: „A crescut numărul infracţiunilor de mare violenţă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sărăcia, tensiunea familială, consumul de alcool şi nemulţumirile de natură socială au dus la o explozie de infracţiuni contra vieţii.


Potrivit unei statistici comunicate de Ministerul Public, pe primele şase luni ale anului 2011, infracţiunilor contra vieţii, cunoscute publicului larg sub numele de „mare violență”, a reliefat o   creştere în intensitate a acestui tip de infracţionalitate, „aflată în strânsă legătură cu existenţa unor factori declanşatori, precum gradul de sărăcie, tensiunea şi conflictualitatea familială, consumul de alcool, nemulțumirile de natură socială”.
Astfel, pe lista de priorități a Ministerului Public pe anul 2011, şi în acord cu condiţionalităţile impuse prin Mecanismul de Cooperare şi Verificare al Comisiei Europene, s-a înscris şi creşterea eficienței în combaterea infracțiunilor de mare violență.

23 de minori judecaţi pentru omor

Potrivit datelor oferite de Ministerul Public au fost trimişi în judecată, în primele şase luni ale acestui an,  479 de persoane pentru omor, iar 506 persoane au fost trimis eîn judecată pentru ucidere din culpă, din care 397 fiind implicați în accidente de circulație. Conforrm sursei citate, 2.100 de minori au fost trimise în judecată, din care 23 pentru omor, iar 43 pentru viol.

Două dosare de viol ce au avut ca urmare moartea victimei

Au fost trimiși în judecată 478 inculpați pentru omor; 506 inculpați pentru ucidere din culpă, din care 397 fiind implicați în accidente de circulație, iar 22 în accidente de muncă; 37 inculpați trimiși în judecată pentru loviri sau vătămări cauzatoare de moarte; 270 inculpați pentru vătămare corporală gravă; 69 inculpați pentru lipsire de libertate în mod ilegal; 245 inculpați pentru viol (81 de inculpați au avut ca victime minori sub 15 ani, iar doi dintre ei au fost implicați în cauze de viol ce au avut ca urmare moartea victimei);
Din numărul total de 2100 minori trimiși în judecată, 23 au fost inculpați pentru omor, iar 43 pentru viol.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite