Ministerul Justiţiei a publicat lista candidaţilor pentru funcţia de procuror general. Doar Augustin Lazăr are dosar complet

Ministerul Justiţiei a publicat lista candidaţilor pentru funcţia de procuror general. Doar Augustin Lazăr are dosar complet

Augustin Lazar FOTO Inquam Photos / George Calin

Ministerul Justiţiei anunţă, vineri, că s-au înscris pentru funcţia de procuror general patru candidaţi, Augustin Lazăr, Marian Drilea, Gabriela Scutea şi Daniel Horodniceanu, dintre care doar Lazăr are dosarul complet, ceilalţi având la dispoziţie termenul de 1 aprilie pentru completare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Candidaturile depuse la Ministerul Justiţiei pentru selecţia procurorilor pentru funcţia vacantă de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie sunt: Lazăr Augustin, Drilea – Marga Pompiliu Marian, Scutea Gabriela şi Horodniceanu Daniel-Constantin, se arată într-un anunţ pe site-ul Ministerului.

„Dosarele următorilor candidaţi trebuie completate, până luni, 01 aprilie 2019, ora 17,30, cu următoarele documente:

- Drilea – Marga Pompiliu Marian: declaraţiile prevăzute de art. 54 alin. (2) raportat la art. 48 alin. (10-11) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;

- Scutea Gabriela - dovada îndeplinirii condiţiilor de vechime prevăzute de lege;

- Horodniceanu Daniel – Constantin - declaraţia din care să rezulte că nu are au un interes personal, ce influenţează sau ar putea influenţa îndeplinirea cu obiectivitate şi imparţialitate a atribuţiilor prevăzute de lege”, se arată în sursa citată.

După primirea documentelor, Ministerul Justiţiei va publica lista cu procurorii care îndeplinesc condiţiile legale de participare la selecţie precum şi data susţinerii interviului.

Ministerul Justiţiei a declanşat procedura de selecţie pentru numirea unui nou procuror general al PÎCCJ, funcţie care va deveni vacantă în data de 28 aprilie, când se va încheia mandatul lui Augustin Lazăr. Procedura se desfăşoară între 13 martie şi 5 aprilie.

Mandatul actualului procuror general, Augustin Lazăr, se încheie în data de 28 aprilie, potrivit CV-ului său. Însă, Tudorel Toader a declanşat procedura de revocare a lui Lazăr din funcţie în 24 octombrie 2018. 

Propunerea ministrului justiţiei va fi înaintată Secţiei pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, în vederea obţinerii avizului urmând ca, după obţinerea acestuia, ministrul justiţiei să înainteze propunerea Preşedintelui României, în vederea numirii în funcţia de conducere de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările