Ministerul Justiţiei: 11 candidaţi pentru funcţia de procuror general şi şef al DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pentru funcţia de procuror general al României s-au înscris şase persoane FOTO Mediafax
Pentru funcţia de procuror general al României s-au înscris şase persoane FOTO Mediafax

Ministerul Justiţiei a publicat vineri lista completă a candidaţilor pentru funcţiile de procuror general şi procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Pe listă figurează 11 candidaţi, printre care fostul procuror general Laura Codruţa Kovesi, fostul prim-adjunct al procurorului general Tiberiu Niţu şi şeful Direcţia de Luptă Anti-Fraudă Claudiu Dumitrescu.

Potrivit site-ului Ministerului Justiţiei, pentru funcţia de procuror general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) s-au înscris: Gheorghe Cornescu, Elena Hach, Gheorghe Emil Moţa şi Tiberiu Mihail Niţu. 

Pentru funcţia de procuror general al DNA s-au înscris: Laura Codruţa Kovesi, Constantin Claudiu Dumitrescu,Vasile Ioniţă, Ioan Irimie şi Paula Nicoleta Tănase.

În plus, procurorii Constantin Sima şi Viorica Stoica s-au înscris atât pentru funcţia de procuror general al României, cât şi pentru şefia DNA.

Candidatura lui Dan Voinea, cel care a instrumentat iniţial dosarul Revoluţiei a fost respinsă. El se înscrisese pentru funcţia de procuror general. Cererea i-a fost respinsă deoarece, în prezent, nu mai este procuror. Voinea a ieşit la pensie în urmă cu un an, după ce Consiliul Superior al Magistraturii a declanşat o anchetă împotriva sa în legătură cu soluţionarea dosarelor Revoluţiei şi Mineriadei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite