Ministerul de Interne angajează aproape 1.000 de oameni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) va ocupa în 2019 peste 900 de posturi, atât din sursă externă, cât şi din interiorul instituţiei. Cele 946 de funcţii vacante care vor fi scoase la concurs au fost aprobate prin Memorandum de Guvern, iar ocuparea lor face parte din măsurile luate de minister pentru reducerea deficitului de personal cu care se confruntă instituţia.

Concursurile sunt destinate personalului recrutat din sursă externă, dar şi celui din cadrul MAI, prin trecere din corpul agenţilor/subofiţerilor în cel al ofiţerilor, conform deciziei structurii organizatoare. Persoanele declarate admise vor fi încadrate în posturile pentru care au candidat pe parcursul anului 2019, după finalizarea procedurilor.

Ce locuri sunt libere şi care sunt condiţiile

Printre structurile MAI care scot la concurs posturi se numără Direcţia Generală Management Urgenţe Medicale, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române şi  Inspectoratul General pentru Imigrări, Apoi se mai caută cadre pentru Direcţia Generală Anticorupţie, Direcţia Generală de Paşapoarte, Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date, Direcţia Regim Permise şi Înmatriculare a Vehiculelor, Agenţia Naţională Antidrog, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane, Academia de Poliţie sau Casa de Pensii Sectorială.

Candidaţii din afara sistemului trebuie să respecte o serie de condiţii generale: să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniţi şi să nu aibă cazier juciar sau semne particulare evidente. În plus, candidaţii trebuie să cunoască limba română şi să fie apţi psihologic şi medical. Pentru unele funcţii candidatul trebuie să deţină  autorizaţie de acces la informaţii clasificate, un certificat de securitate nivel SECRET. Funcţiile vacante au început să fie scoase la concurs pe site-ul MAI, la secţiunea Carieră. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite