Ministerul Educaţiei: Aproximativ 18% din unităţile de învăţământ preuniversitar nu au avize IGSU

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doar aproximativ 18 la sută din unităţile de învăţământ preuniversitar nu au avize de la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al Ministerului Educaţiei, Mirabela Amarandei.

„La nivel naţional, aproximativ 18 la sută din unităţile de învăţământ din preuniversitar nu au avize IGSU. Situaţiile sunt multiple şi mă refer la motivele pentru care nu ar putea avea aceste avize. Vorbim ca plan de recuperare a acestui procent, pe de o parte, de comunicarea cu Ministerul Dezvoltării astfel încât primăriile să poată să îşi facă investiţiile necesare pentru obţinerea acestor avize. Vorbim de scări de incendiu care lipsesc sau de uşi de evacuare, vorbim aici de infrastructură şcolară“, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Educaţiei, Mirabela Amarandei, citat de News.ro.

Pe de altă parte, Amarandei a explicat că este în curs de realizare şi finalizare Registrul infrastructurii în învăţământul preuniversitar.

„Suntem în curs de realizare şi finalizare a Registrului infrastructurii în învăţământul preuniversitar, care ne va oferi, practic, paleta întreagă a situaţiilor pe care le avem în unităţile de învăţământ preuniversitar, nu doar din perspectiva aceasta, a IGSU, dar şi din perspectiva avizelor sanitare. Dacă ministerul este cel care centralizează situaţia, pentru că este un interes general, nu doar al ministerului, ci şi al întregii comunităţi în ceea ce priveşte infruastructura şcolară,  cei care au în administrare aceste clădiri sunt autorităţile publice locale", a mai spus Mirabela Amarandei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite