Mesajul dur al unui fost ofiţer MApN pentru Daniel Barbu: „Ochelarii dumneavoastră ar merita să fie striviţi de bocancul plin de praf al unui soldat”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Militarul Marius Apostol l-a invitat pe Daniel Barbu în Afganistan pentru a învăţa „ce înseamnă Onoare şi Respect faţă de ţară” FOTO Facebook/Marius Apostol
Militarul Marius Apostol l-a invitat pe Daniel Barbu în Afganistan pentru a învăţa „ce înseamnă Onoare şi Respect faţă de ţară” FOTO Facebook/Marius Apostol

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) vine în apărarea militarilor şi distribuie pe Facebook mesajul lui Marius Apostol, militar rănit grav în Afganistan, preşedintele Asociaţiei Militarilor Veterani şi Militarilor cu Dizabilităţi, care l-a invitat pe Daniel Barbu într-o excursie „all inclusive“ într-un teatru de operaţiuni. Reacţia vine după ce senatorul a declarat că meseria de politician „e mai riscantă decât misiunea unui soldat”.

„Îi ofer domnului Senator ALDE Daniel Barbu o excursie «all inclusive» în Afganistan. Va învăţ ce înseamnă Onoare şi Respect faţă de ţară, faţă de drapelul ROMÂNIEI. Nu ştiţi absolut nimic din ceea ce presupune viaţa de militar, Domnule Senator ALDE Daniel Barbu”, a scris vineri pe pagina sa de Facebook plutonierul adjutant principal Marius Apostol, militar rănit grav în teatrul de operaţii Afganistan, preşedintele Asociaţiei Militarilor Veterani şi Militarilor cu Dizabilităţi.

Mesajul acestuia a fost apreciat de Ministerul Apărării Naţionale care a distribuit mesajul mesajul pe pagina instituţiei.

De altfel, mesajul, care a strâns mii de aprecieri, a fost preluat şi de poliţistul Marian Godină care l-a publicat pe pagina sa de Facebook.

„Cât de fain e să vezi aşa ceva pe o pagină oficială a unui minister! Un senator a spus că meseria de politician e mai periculoasa decât a unui militar în Afganistan, iar pe pagina Ministerului Apărării a apărut asta. Buni tare cei de la MAPN!”, a scris Godină.

Replica dură a unui fost militar: Ochelarii dumneavoastră ar merita să fie striviţi de bocancul plin de praf al unui soldat

O replică dură a venit şi din partea fostului militar Florin Valea, veteran cu trei misiuni în Afganistan, care i-a transmis lui Daniel Barbu, tot prin intermediul paginii de Facebook, afirmând că militarii îşi riscă viaţa pe o diurna cu 40% mai mică decât cea a unui parlamentar, iar liderului ALDE ar trebui să îi fie „striviţi” ochelarii de către un soldat pentru aceste declaraţii.

„Am participant la 3 misiuni în Afganistan, domnule Daniel Barbu. Ştiţi ce se află în acele cufere metalice care s-au întors din Afganistan? Nu sunt şpăgi sau comisioane care circulă în cercurile dumneavoastră, sunt trupuri de militari care au plecat în Afganistan pe o diurna egală cu 40% din diurna unui politician”, a scris militarul.

În final, Valea îi transmite un mesaj dur lui Daniel Barbu: „Ochelarii dumneavoastră ar merita să fie striviţi de bocancul plin de praf al unui soldat. (preferabil să-i aveţi pe nas)”.

Barbu: Meseria de politician este „mai riscantă decât misiunea unui soldat în Afganistan”

Reacţia acestora vine după ce senatorul ALDE Daniel Barbu a declarat vineri, Liga Aleşilor Locali ALDE, că meseria de politician este „mai riscantă decât misiunea unui soldat în Afganistan”.

„V-aţi ales o meserie grea. E cea mai grea dintre meserii. Uneori este mai grea decât meseriile pe care le considerăm foarte periculoase, cum este cea de miner. Meseria de politician este grea şi foarte puţină lume ştie de fapt ce faceţi cu adevărat în fiecare zi a săptămânii, adesea şi sâmbetele şi duminicile. E o meserie grea, în zilele noastre, pentru că este o meserie riscantă. E mai riscantă decât misiunea unui soldat în Afganistan. Ştim bine că, din păcate, şi nu numai în România, dar la noi într-o manieră care este extrem de violentă, spaţiul public a devenit un fel de teatru de operaţiuni în care orice ales local sau naţional îşi riscă libertatea, sănătatea, în fiecare zi", a spus Barbu.

Marius Apostol, rănit într-o misiune în Afganistan

Pe 1 mai 2011 Marius Apostol se afla împreună cu camarazii săi în patrulare pe autostrada A1 Kabul-Kandahar din Afganistan. Un dispozitiv de aproximativ 200 de kilograme a fost detonat în timpul trecerii. Vehiculul blindat în care se aflau a fost aruncat la câţiva metri în aer. Militarul a stat aproximativ o săptămână în comă. A avut coloana fracturată în două locuri dar şi leziuni grave la picior pentru care încă face recuperare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite