Ministerul Afacerilor Externe din Franţa: Pentru România, continuarea luptei anticorupţie este o miză determinantă pentru viitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Harlem Desir (S) şi Teodor Melescanu (D) FOTO Mediafax
Harlem Desir (S) şi Teodor Melescanu (D) FOTO Mediafax

Secretarul de stat pentru afaceri europene din cadrul Ministerului francez al Afacerilor Externe şi Dezvoltării Internaţionale, Harlem Désir, a afirmat, luni, la Bucureşti, după o întâlnire cu ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, că, pentru România, continuarea luptei anticorupţie este „o miză determinantă“ pentru viitor.

Oficialul francez a notat recentul raport MCV şi progresele făcute de România în acest domeniu, precizând că speră la o ridicare cât mai rapidă a Mecanismului, după ce reformele din ţară vor deveni ireversibile.

"Acest raport este pozitiv, este echlibrat, complet, iar ultimele etape necesare pentru ridicarea Mecanismului sunt cele în legătură cu care România are aşteptări puternice. Pentru noi este important ca România să consolideze eforturile făcute în ultimii ani pentru aplicarea efectivă a reformelor şi a ireversabilităţii ei lor", a spus el.

Secretarul de stat a afirmat că pentru România lupta anticorupţie este o "miză determinantă". "Cred că este o miză determinantă pentru viitor să fie continuară întărirea instituţiilor româneşti, a statului de drept, a luptei împotriva corupţiei", a afirmat el, într-o conferinţă de presă susţinută alături de ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite