Ministerul  Afacerilor Interne vrea o nouă navă maritimă de patrulare pentru Poliţia de Frontieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) să pregăteşte să achiziţioneze o nouă navă de patrulare pentru Poliţia de Frontieră Română. Vasul, care va costa peste 77 de milioane de lei, va fi mai mic decât nava amiral a flotei MAI, “Stefan cel Mare”. Concret, nava va avea între 38 şi 43 de metri, o viteză maximă de 30 de noduri şi o autonomie de 600 de mile marine.

Conform MAI, achiziţia vasului maritim de patrulare va contribui la eficientizarea supravegherii frontierelor, depistarea migranţilor şi prevenirea migraţiei ilegale. Apoi va participa la acţiuni de căutare şi salvare şi la reducerea traficului ilegal de bunuri.  În plus, nava va fi folosită în misiuni ale Agenţiei Europene pentru Gestionarea Cooperării Operative la Frontierele Externe ale statelor membre ale Uniunii Europene – FRONTEX şi ar putea fi utilizată în operaţiuni în Marea Mediterană şi Marea Egee.

Finanţarea achiziţiei navei se va realiza din fonduri europene nerambursabile în cadrul Fondului pentru Securitate Internă 2014-2020 şi din bugetul Ministerului Afacerilor Interne. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite