Minciuna stă cu preşedintele UZPR, Doru Dinu Glăvan, la masă

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
98

Rândurile de mai jos nu sunt altceva decât o prezentare obiectivă, cu nume, cifre şi fapte vizând modul în care un simplu concetăţean a înţeles să îşi exercite mandatul încredinţat de colegii de breaslă, respectiv  de reprezentanţii celor ce sunt membri ai Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România. Sperăm că, pe această cale, se vor sesiza şi cei în drept să aplice legea, pe tărâm mioritic.

Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România are în jur de 1.800 membri şi un website unde este acordat un spaţiu şi unei gazetuţe electronice, care a inclus, pe 21 iulie, un text propagandistic, mincinos, a doi indivizi angajaţi de prezidentul Doru Dinu Glăvan, la sediul şi din banii UZPR.

Cu toate acestea, membrii Consiliului Director al UZPR cunosc ce a afirmat Doru Dinu Glăvan la ultima şedinţă, cuvintele sale fiind înregistrate şi pe reportofonul lui, dar şi pe cel care a funcţionat şi cu acordul său:

"Eliberarea adeverinţelor fără aprobarea Consiliului Director a fost o greşeală. Îmi cer scuze pentru ca am eliberat aceste adeverinţe. Subscriu tuturor deciziilor ce vor fi luate de Consiliul Director…Imi cer scuze că am eliberat aceste adeverinţe din motive umanitare"

Membrii Consiliului Director al UZPR i-au atras atenţia lui Doru Dinu Glăvan, că eliberarea adeverintelor nu se face din bunătate sau ca un act de caritate. Ele trebuie date conform legilor in vigoare.

În plus, preşedintele Coimisiei de Cenzori a menţionat că:

"Încasarea cotizaţiei, retroactive, pe cinci ani s-a facut ilegal, fara aprobarea Comisiei de Cenzori."

Membrii Consiliului Director al UZPR au fost literalmente uluiţi când, la intrebarea de ce a eliberat adeverinţe fara aprobarea Consiliului Director, preşedintele UZPR, Doru Dinu Glăvan, şi-a recunoscut, aparent spăşit, greşeala.

Ulterior, aceiaşi membri ai Consiliului Director al UZPR au constatat, din păcate, că după ce şi-a recunoscut modul de conducere, fără consultarea şi aprobarea consiliului amintit, după ce a semnat procese verbale şi şi-a luat angajamentul de a se retrage, din fruntea Uniunii – transformată în feudă personală – acum Glăvan nu mai recunoaşte nimic, din ce a confirmat – la ultimele două şedinţe ale forului executiv - că a înfăptuit unilateral, abuziv şi în profund dispreţ al legii.

Nu este un secret, pentru membrii Consiliului Director al UZPR, că acei propagandişti ai lui Doru Dinu Glăvan, cu exprimări în arealul electronic numit “Ultima oră” sunt persoane pe care presedintele le plăteşte, pe contracte incheiate din banii UZPR, oameni chemaţi, printre alţii, ca să facă sala mai plină, la unele manifestări obscure: Teodora Marin si Ovidiu Zanfir, care nici măcar nu ştiu că şedinţa din 19 iunie fusese convocată de preşedintele lor.

Şi cum formula "cherchez la femme" are şi în acest caz o reflectare, ca din întâmplare, redactor-şef la foaia electronică "Ultima oră" este Roxana Istudor, eliberată din postura de membru al Consiliului Director, la ultima şedinţă, pentru neparticipare repetată la reuniunile forului executiv, o măsură aplicată conform Statului UZPR, în vigoare.

Evident, Glăvan dorea doar ca sa obţină o aprobare, prin minţirea deliberată a membrilor consiliului, pentru dosarele pentru care numai el eliberase adeverinţele cu probleme, documente intrate în plată.

Figura nu a ţinut, ordinea de zi propusă de Glăvan nu a fost aprobată şi a fost prezentat Raportul Comisiei de Atestare, care a scos în evidenţă numeroasele nereguli facute de presedintele UZPR.

Un raport care nu a fost inserat pe website-ul UZPR, deoarece dezvăluie triste adevăruri despre preşedintele Doru Dinu Glăvan.

image image image image image image image image

Abia în această situaţie, când membrii Consiliului Director au înţeles dimensiunea ilegalităţilor comise de Glăvan, acesta şi-a recunoscut greşelile şi a fost de acord cu convocarea, în luna iulie, a unei noi şedinţe a forului executiv.

Membrii Consiliului Director al UZPR au observat, fără nicio plăcere, că preşedintele Glăvan este un mincinos, deoarece după ce şi-a turnat pe cap cenuşă, de ochii lumii, după ce a lăcrimat şi a implorat consiliul amintit că va subscrie la toate deciziile, mai nou, prin băieţii săi de mingi, scribi pe arealuri electronice insignifiante, afirmă că a fost vorba de un…puci.

Asta înseamnă că angajamentele sale, toate înregistrate pe reportofon, au fost făcute cu o viclenie premeditată, pentru a ieşi din corzile unde a fost adus de propriile abuzuri.

Glăvan nu mai recunoaşte nimic din ce a declarat în faţa colegilor săi din Consiliul Director, nu recunoaşte nici procesul-verbal, dar, din păcate pentru el, există înregistrările audio, cu care a fost de acord şi pe care le putem pune la dispoziţia autorităţilor şi a celor interesaţi.

Prezidentul Glăvan nu a recunoscut nici ce a spus în Consiliul Director din 19 iunie, la care a participat, la care a votat şi al cărui proces verbal l-a semnat.

Şi minte in continuare. Îşi minte apropiaţii, cărora nu le spune nimic despre ilegalităţile descoperite şi pentru care trebuie să dea socoteală.

Trebuie să recunoaştem, Glăvan, prin această conduită a sa, devine varianta 2017 a lui Pinocchio.

Vă mai amintiţi?

În decembrie 1989, Nicolae Ceasusescu nu recunoştea nimic şi nu dorea să răspundă decât în faţa loialilor săi, din Marea Adunare Naţională.

După modelul ceauşist, Glăvan invocă, imploră, convoacă pe păcăliţii săi, într-o adunare menită să îl reconfirme, votanţii neştiind ilegalităţile sale.

În mod paradoxal, lui Ceauşescu tot de la o mare adunare i s-a tras plecarea din fotoliul prezidenţial.

Iată două mari ilegalităţi ale preşedintelui UZPR:

1.Numeroase adeverinţe acordate pentru primirea indemnizaţiei, de la stat, în condiţiile în care nu exista, pentru acestea, informarea şi aprobarea lor de Consiliul Director. 2.Incredibil de multe dosare cu cotizaţii încasate retroactiv şi ilegal, din ciclul: ”CUM POATE FI PĂCĂLIT STATUL ROMÂN”.

Glăvan agită, în faţa puţinilor naivi care îl mai cred, sperietoarea unui grup de… pucişti, de parcă trăim în America Latină.

Dar la ultima şedinţă a Consiliului Director, nu au venit tancuri, nu s-a tras din avioane de luptă, nu au fost paraşutaţi infanterişti marini la sediul UZPR şi nici nu au fost puse pe masă pistoale-mitralieră, doar au fost probate, franc, minciunile ridicole ale unui preşedinte rupt de realitate.

Glăvan şi acoliţii săi nu menţionează deloc Raportul Comisiei de Atestare Profesională, care il încriminează, fără drept de apel. Şi nici faptul că preşedintele UZPR şi-a recunoscut ilegalităţile în două şedinţe ale Consiliului Director!

Pe asta se şi bazează Glăvan, pe aburirea naivilor cu jumătăţi de adevăr.

Glăvan şi acoliţii săi omit să precizeze că majoritatea simplă a Consiliului de onoare, disciplină şi arbitraj a propus Consiliului Director sancţionarea lui pentru gravele abateri.

Într-o asemenea situaţie, din nefericire pentru el, preşedintele UZPR probează că nu mai are nici onoare, nici bărbăţie.

Doru Dinu Glăvan nu concepe să piardă substanţiala sa indemnizaţie, deconturile generoase aprobate tot de el, diurna, telefoanele mobile numeroase şi toate celelalte avantaje.

Prezidentul Glăvan nu vrea să coboare de pe piedestalul de unde nu dă doi bani pe prevederile legale, încalcă deliberat Statutul UZPR şi îşi râde în barbă de conducerea colectivă.

Adevărul este că Doru Dinu Glăvan este singurul vinovat de involuţia sa, iar faptele sale nu pot fi mai presus de lege.

Uniunea Ziariştilor Profesionişti nu este Doru Dinu Glăvan, ca atare nu Uniunea este atacată, din interior, cum scriu epigoni obişnuiţi să fie preş în faţa preşedintelui, ci Doru Dinu Glăvan este pus faţă în faţă cu abuzurile sale, care nu pot fi tolerate.

Asta dacă mai suntem un stat de drept.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite