Militarii români vor asigura securitatea la alegerile electorale din Afganistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Militarii români vor asigura securitatea la alegerile electorale din Afganistan
Militarii români vor asigura securitatea la alegerile electorale din Afganistan

Purtătorul de cuvânt al MApN, Constantin Spânu, a afirmat că militarii români din Afganistan, dislocaţi în provincia Qalat, vor sprijini Forţele Afgane de Securitate şi autorităţile guvernamentale ale Provinciei Zabul pentru asigurarea stabilităţii şi securităţii pe timpul perioadei electorale.

Militarii din cadrul Batalionului 280 Manevră vor acţiona doar la solicitarea autorităţilor afgane, în cazul producerii unor incidente legate de procesul electoral, relatează NewsIn. Concomitent, militarii români vor desfăşura şi misiunile de bază: securizarea autostrăzii A1, patrule de prezenţă în zonă, interzicerea libertăţii de mişcare a elementelor anti-coaliţie în zona de responsabilitate etc.

Oficialul MApN a precizat că planificarea şi conducerea operaţiunilor legate de asigurarea securităţii pe timpul procesului electoral revin în sarcina instituţiilor afgane. În consecinţă, toate acţiunile forţelor Coaliţiei, deci şi cele ale militarilor români,  se vor desfăşura în coordonare cu acţiunile afgane.

România are în prezent 1.047 de militari în Afganistan.

Purtătorul de cuvânt al Forţei internaţionale a NATO în Afganistan, generalul canadian Eric Tremblay, a estimat ieri că mai puţin de 1 la sută dintre birourile de vot afgane riscă să fie atacate mâine când vor avea loc alegerile prezidenţiale şi provinciale din Afganistan.

În ultimele zile au crescut violenţe în Afganistan. Astfel, cel puţin cinci persoane şi-au pierdut viaţa iar alte 30 au fost rănite, ieri, la Kabul, într-un atentat cu bombă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite