Mii de militari americani din Brigada 1 Blindată „Ironhorse” din cadrul Diviziei 1 Cavalerie, transferaţi în România, Germania şi Polonia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Militarii americani aduc în România vestitele tancuri M1A2 Abrams  FOTO US Army/ Sgt. 1st Class Robert Jordan
Militarii americani aduc în România vestitele tancuri M1A2 Abrams  FOTO US Army/ Sgt. 1st Class Robert Jordan

Brigada 1 Blindată „Ironhorse” din cadrul Diviziei 1 Cavalerie a SUA din Fort Hood, Texas, a început dislocarea în Europa, iar aproximativ 3.600 de militari vor ajunge în România, Germania şi Polonia pe calea aerului.

Tehnica lor de luptă, 80 de tancuri M1A2 Abrams, 130 de vehicule de luptă Bradley, dar şi 18 obuziere autopropulsate M109 Paladin, va ajunge în Europa pe cale maritimă şi va fi debarcată în portul Anvers din Belgia.

Brigada „Ironhorse” este la cea de-a şasea rotaţie în Europa, iar în contextul pandemiei de COVID-19, Forţele Armate ale Statelor Unite din Europa (USAREUR) precizează că, în scopul limitării răspândirii virusului, toţi militarii care vor fi dislocaţi în flancul Estic au fost testaţi de noul coronavirus.

Brigada 1 Blindată „Ironhorse” se va alătura astfel Operaţiunii Atlantic Resolve, o misiune care a fost lansată în aprilie 2014, în contextul crizei din Ucraina, unde Federaţia Rusă a anexat peninsula Crimeea. În prima fază, Atlantic Resolve a funcţionat numai în ţările baltice şi Polonia, reprezentând o modalitate de a demonstra angajamentul NATO în contextul în care regiunea se confruntă cu provocări majore privind securitatea, dar ulterior a fost extinsă şi în România. 

„Brigada Ironhorse este onorată  participe la Atlantic Resolve ca forţă alocată în Europa. Este un mare privilegiu să ajutăm la păstrarea păcii în zonă. Prin această misiune demonstrăm capacitatea armatei noastre de a acţiona oriunde în lume”, a declarat colonelul Michael Schoenfeldt, citat într-un comunicat al USAREUR. 

atlantic

Militarii americani care ajung şi în România au făcut teste pentru detectarea COVID-19 şi au fost instruiţi să respecte normele de protecţie sanitară FOTO US Army/Staff Sgt. Scott Longstreet

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite