Aroganţele lui Mihai Vlasov: a fluturat un teanc de bani în faţa judecătorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Mihai Vlasov, a declarat vineri că procurorii spun „numai imbecilităţi" în dosarul în care îl acuză de trafic de influenţă, el adăugând că în rechizitoriu s-au spus „numai minciuni" şi că Parchetul nu are legătură cu justiţia. Mai mult, citat ca martor în dosarul în care clanurile Caran şi Duduianu sunt acuzate de cămătărie, Vlasov a fluturat un teanc de bani în faţa judecătorilor.

„Nu am primit niciodată bani mită. Niciodată. (...) Nu e vorba de mită, e vorba de trafic de influenţă. (...) Procurorii spun numai imbecilităţi în dosarul meu. Parchetul nu are legătură cu justiţia. Parchetul este o chestiune de instrumentare a cauzelor penale, parte din procedură", a declarat Vlasov, vineri la ieşirea din Tribunalul Bucureşti, unde a fost audiat într-un alt dosar, respectiv cel în care clanurile Caran şi Duduianu sunt acuzate de cămătărie.

Fostul preşedinte al CCIR a mai afirmat că în dosarul său nu s-a realizat niciodată un flagrant, iar în rechizitoriu procurorii au spus „numai minciuni", care se vor putea proba la un moment dat.

Pe de altă parte, Vlasov a spus că îi era mai bine în perioada în care era arestat preventiv decât acum, când se află în arest la domiciliu.

„Nu este mai bine (în arest la domiciliu - n.r.). Arestul la domiciliu este o formă perversă de arest, era mai bine în arest preventiv. Este ca şi cum, dacă îţi plac dulciurile, te trimit într-o cofetărie, te lasă acolo şi îţi interzic să le mănânci", a explicat Vlasov.

El a mai ţinut să sublinieze că nu sfidează justiţia. „Am fost judecător, nu sfidez justiţia. Sunt judecători care pot greşi, dar justiţia nu greşeşte", a spus Mihail Vlasov.

Vlasov: Nu strâng ei într-o viaţă cât am jucat eu la cazino

Mihai Vlasov a fost citat vineri la Tribunalul Bucureşti pentru a fi audiat în dosarul de cămătărie al clanurilor Caran şi Duduianu. În sala de judecată, Vlasov a fluturat un teanc de bani în faţa judecătorilor şi apoi a aruncat bancnotele pe jos. 

După şedinţa de judecată, acesta a precizat că inculpaţii şi familiile lor „nu ar putea strânge într-o viaţă” cât a jucat el la cazino, adăugând că pleca de la jocurile de noroc, de fiecare dată, fără bani.

„Nu reţin niciuna dintre aceste persoane. În cazino vin foarte multe persoane şi multe seamănă. (...) Niciodată nu s-a întâmplat să primesc bani cu împrumut la cazino", a relatat Vlasov, la audierea de la Tribunalul Bucureşti.

Întrebat, la ieşirea din sediul instanţei, câţi bani a cheltuit cel mai mult într-o seară la jocurile de la cazino, Vlasov a spus, pe ton ironic, „o sută de miliarde de euro", adăugând că sumele pe care le juca nu i se par foarte mari.

„De fiecare dată când am plecat din cazino, am plecat fără bani. (...) Jucam atât de mulţi bani încât aceşti domni (membrii clanurilor Caran şi Duduianu - n.r.) şi familiile lor nu i-ar putea strânge într-o viaţă", a mai spus fostul preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR).

Mihail Vlasov a fost audiat în procesul de cămătărie al unor membri ai clanurilor Caran şi Duduianu care ar fi dat bani cu dobândă jucătorilor din cazinouri bucureştene.

Procurorii susţin că el este parte vătămată în acest proces, însă Vlasov a spus că este martor, pentru că n-a avut de-a face niciodată cu membrii acestor grupări şi, implicit, nu a împrumutat bani de la aceştia.

Pe de altă parte, unul dintre inculpaţii din dosar i s-a adresat lui Vlasov, în sala de judecată, cu apelativul „domnul Mişu". Fostul preşedinte al CCIR le-a spus ulterior jurnaliştilor că nu există vreo legătură între el şi respectivul „domn Mişu".

Mihail Vlasov este cunoscut drept client al cazinourilor, lucru confirmat, în martie, de fiica sa Vanda Vlasov.

„Tata este un om extraordinar, este un mare jurist, dar aşa este el, un om mai liber, un om mai rebel. La cazinou joacă şi prinţul Albert. Jocurile de noroc sunt o îndeletnicire a nobilimii", spunea atunci Vanda Vlasov, întrebată dacă tatăl ei merge la cazinouri.

Fostul preşedinte al CCIR se află, în prezent, în arest la domiciliu, după ce Curtea Supremă a decis înlocuirea măsurii de arestare preventivă în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă.

Membrii ai clanurilor Caran şi Duduianu, trimişi în judecată în 2013

12 membri ai clanurilor Caran, Duduianu şi Rinu au fost trimişi în judecată, în septembrie 2013, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru cămătărie, spălare de bani, şantaj, tâlhărie şi deţinere fără drept a unei arme neletale supuse autorizării.

Procurorii i-au trimis în judecată pe Constantin Răducanu, zis „Costel al lui Caran", Gheorghe Stan, zis „Bulgaru", Nicolae Duduianu, zis „Caleea", Emil Răducanu, zis „Emil al lui Caran", Nicolae Constantin, zis „Aramis", şi Valentin Duduianu, zis „Beadim".

Alături de aceştia au fost trimişi în faţa instanţei şi Daniel Duduianu, zis „Edison", Marius Gheorghe, zis „Marius al lui Rinu", Aurel Răducanu, zis „Aurel al lui Caran", Traian Simion,zis „Udi", Sofian Văduva, zis „Denom", şi Elena Constantin, zisă „Vipera".

Potrivit rechizitoriului, în perioada 2012- 2013 inculpaţii au acordat împrumuturi băneşti, la care au perceput dobânzi, practicanţilor de jocuri de noroc din mai multe cazinouri situate în incinta hotelurilor de lux din Bucureşti.

„În cazul în care debitorii nu au restituit la termenul convenit suma împrumutată şi dobânda impusă sau nu au plătit-o în întregime, inculpaţii au exercitat presiuni asupra acestora pentru a-i determina să îşi achite datoriile. Dacă aceste presiuni nu au avut rezultatul urmărit, inculpaţii au apelat la ameninţări cu acte de violenţă sau chiar la acte de violenţă pentru a intra în posesia banilor care li se datorau", susţin procurorii.

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Fostul preşedinte al Camerei de Comerţ Mihail Vlasov, trimis în judecată pentru trafic de influenţă

 

Preşedintele suspendat al Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Mihail Vlasov, acuzat de trafic de influenţă, a fost trimis în judecată în dosarul în care a fost prins în flagrant când primea o mită de 200.000 de euro de la omul de afaceri Gheza Iosif Petroczki.

Mihail Vlasov rămâne în arest. Fiica acestuia a fost audiată la DNA

Preşedintele suspendat al Camerei de Comerţ a României, Mihai Vlasov, va fi cercetat în continuare în arest după ce magistraţii Curţii Supremeau respins contestaţia acestuia împotriva deciziei Curţii de Apel Bucureşti prin care a fost arestat preventiv. În această dimineaţă şi fiica acestuia, Vanda Vlasov, a fost audiată de procurorii anticorupţie.

Şeful Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Mihail Vlasov, reţinut de procurorii DNA în urma unui flagrant

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, avocatul Mihail M. Vlasov, a fost dus la audieri, marţi seară, de procurorii DNA, în urma unui flagrant.

Preşedintele Camerei de Comerţ Mihail Vlasov vrea să acapareze prin lege mediul de afaceri

Camera Deputaţilor a dezbătut, pe furiş, la 9 decembrie, modificarea Legii camerelor de comerţ, care lărgeşte nepermis de mult atribuţiile acestor entităţi private. Deşi proiectul a fost criticat de Guvern şi respins de Senat la 1 octombrie 2013, deputaţii l-au luat totuşi din nou în discuţie.

Comoara de la Registrul Comerţului, între pile şi privatizare

Şase parlamentari propun trecerea Registrului Comerţului de la Ministerul Justiţiei la  Camera de Comerţ şi Industrie. În acest fel, o instituţie care deţine bani şi informaţii despre firmele din România ar trece de la stat la o asociaţie privată condusă de Mihail Vlasov.

Fostul şef al Camerei de Comerţ Iaşi, Magda Ţepoi, a scăpat de închisoare

Ieşeanca acuzată de deturnare de fonduri europene a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere. După aproape şapte ani de judecată Curtea de Apel a decis, pe 27 martie, să-i reducă Magdei Ţepoi pedeapsa de cinci ani şi şase luni pe care i-o aplicase Judecătoria Iaşi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite