Cererile lui George Copos şi Mihai Stoica de schimbare a regimului de detenţie au fost amânate de instanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihai Stoica, fostul manager al echipei Steaua Bucureşti şi George Copos, fostul acţionar majoritar al FC Rapid, au solicitat schimbarea regimului de detenţie. Cererile vor fi  luate în discuţie pe 14 mai, după ce magistraţii Judecătoriei sectorului 5 au amânat termenul de miercuri.

În cazul lui Mihai Stoica, avocaţii acestuia au transmis instanţei că au reziliat contractul de reprezentare semnat cu fostul manager al echipei Steaua, astfel încât el trebuie să îşi angajeze alţi avocaţi.

Procesul lui George Copos a fost amânat deoarece la dosar nu a fost depusă decizia judecătorului delegat de la penitenciar.

Încarceraţi la penitenciarul Rahova

Atât George Copos cât şi Mihai Stoica sunt încarceraţi la penitenciarul Rahova, în regim închis, fiind condamnaţi în Dosarul Transferurilor. Concret, Stoica a primit trei ani şi şase luni de închisoare, în timp ce Copos a fost condamnat la trei ani şi opt luni de închisoare.

Gheorghe Popescu, condamnat la o pedeapsă de trei ani, o lună şi zece zile, în acelaşi dosar, şi-a retras cererea de schimbare a regimului de detenţie din cel închis într-unul mai blând, pe care o înaintase la aceeaşi judecătorie.

MM Stoica, după gratii pentru înşelăciune

Mihai Stoica a fost condamnat pe 4 martie în dosarul „Transferurilor” la trei ani şi şase luni de închisoare pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. 

Alături de acesta au mai fost condamnaţi şi alţi 7 grei ai fotbalului printre care şi Gheorghe Popescu care a primit 3 ani, o lună şi 10 zile de închisoare după ce a fost găsit vinovat de evaziune fiscală şi spălare de bani. În cazul acestuia, la ultimul termen de judecată, procurorul a solicitat condamnarea la o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare.

La rândul lor, Jean Pădureanu şi Gheorghe Neţoiu au primit câte 3 ani şi 4 luni de închisoare pentru evaziune fiscală, înşelăciune şi spălare de bani. Şi pentru Pădureanu acuzarea ceruse pedeapsa cu suspendare. Mihai Stoica a primit 3 ani şi 6 luni de închisoare, în condiţiile în care ştia că faptele de care era acuzat s-au prescris. În cazul acestuia, instanţa însă a decis înainte să se pronunţe să schimbe încadrarea juridică a faptelor de care managerul general FC Steaua era acuzat, astfel că acesta a fost condamnat pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, faptă pentru care pedeapsa nu s-a prescris.

Copos, condamnat pentru evaziune fiscală

Fostul patron al echipei de fotbal Rapid şi fost vicepremier al României din partea PC, Gheorghe Copos a fost condamnat la 3 ani şi 8 luni de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală. Impresarul Victor Becali a fost găsit vinovat de evaziune fiscală şi spălare de bani şi a primit 4 ani şi 8 luni de închisoare, iar fratele său, Ioan Becali a fost condamnat la 6 ani şi 4 luni pentru înşelăciune, evaziune fiscală şi spălare de bani. Aceeaşi pedeapsă a primit-o şi Cristian Borcea care a fost găsit vinovat de înşelăciune, evaziune fiscală şi spălare de bani.

Pe aceeaşi temă:

Judecarea contestaţiei lui Mihai Stoica, amânată pentru 23 mai: „Fac puşcărie degeaba” 

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis, să amâne vineri, judecarea contestaţiei privind anularea pedepsei pentru 23 mai, judecarea contestaţiei depuse de Mihai Stoica.

Mihai Stoica în ofensivă. Managerul a contestat şi la Curtea de Apel Bucureşti pedeapsa primită în dosarul „Transferurilor”

Managerul echipei de fotbal Steaua Bucureşti, Mihai Stoica, a contestat şi la Curtea de Apel Bucureşti pedeapsa de trei ani şi patru luni primită săptămâna trecută în dosarul „Transferurilor”. Instanţa a stabilit ca termenul pentru judecarea contestaţiei în anulare să fie pe 21 martie. Aceasta este a doua cerere prin care managerul încearcă să scape de pedeapsa cu închisoarea.

Liga lui Mititica. Opt grei din fotbal, aruncaţi după gratii pentru corupţie

Cei mai puternici şi influenţi oameni din fotbalul românesc au ajuns după gratii. Judecătorii Curţii de Apel au fost necruţători chiar şi cu Gheorghe Popescu şi Jean Pădureanu, pentru care procurorii anticorupţie ceruseră la ultimul termen al procesului închisoare cu suspendare.

Graţierea lui Gică Popescu rupe România în două

Politicieni, oameni din fotbal, jurnalişti şi oameni de rând cer graţierea lui Gică Popescu, fost căpitan al echipei naţionale a României, în vreme ce mare parte a opiniei publice crede că „Baciul“ trebuie să-şi ispăşească pedeapsa. Specialiştii nu sunt de acord cu o graţiere, care ar arăta că persoanele publice sunt deasupra justiţiei

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite