Mihai Goţiu: De ce demisia lui Ponta nu e suficientă

Publicat:
Ultima actualizare:

„Sper ca această demisie să satisfacă aşteptările celor care au protestat şi să revenim la raţiune.“ – Victor Ponta, în momentul depunerii mandatului de premier şi al Guvernului.

Domnule Ponta, domnule Dragnea, domnule Oprea, doamnă Gorghiu, domnule Blaga, domnule Kelemen, domnule Zgonea, domnule Tăriceanu, domnul Iohannis şi multor alţi domni şi doamne,

Demisia unei persoane şi căderea întregului Guvern NU satisface aşteptărilor celor care au protestat! De această dată aşteptările sunt mult mai mari. Şi nu doar de această dată. Citiţi Carta Albă a Bunei Guvernări (aici) din februarie 2012, citiţi Proclamaţia de la Câmpeni, din octombrie 2013 (aici), citiţi Declaraţia de la Cluj din noiembrie anul trecut (aici), citiţi lista provizorie a revendicărilor multora dintre cei care au ieşit aseară în stradă (aici) şi citiţi sutele de propuneri venite la cetăţeni la secţiunea „comentarii” pentru aceeaşi listă, citiţi aici cinci direcţii de acţiune propuse de Alina Mungiu-Pippidi, citiţi toate comentariile care au apărut aseară pe Facebook în timpul protestului!

Acestea sunt aşteptările celor care au protestat, şi nici acestea nu sunt toate! Cetăţenii acestei ţări sunt mult mai educaţi decât vă puteţi imagina şi au mai multă raţiune şi bun-simţ decât vă puteţi închipui! Tragedia de la clubul Colectiv, precedată de moartea poliţistului care deschidea coloana lui Oprea NU au fost cauza acestor proteste, ci doar scânteia care a detonat explozia socială.

Cauzele reale ale acestei explozii sunt altele şi este suficient să vă priviţi în oglindă şi să vă întrebaţi fiecare dintre d-voastră dacă aţi făcut ceva ca să le stopaţi. Dar căutaţi o oglindă cinsitită, care să vă spună adevărul în faţă. Iar dacă nu aveţi aşa ceva în dotare, că prea sunteţi înconjuraţi de lichele care vă scutură scamele, priviţi-i pe oamenii care au ieşit în stradă şi o să primiţi răspunsul corect.

Toţi cei care vă pregătiţi acum să preluaţi Guvernarea, citiţi măcar documentele indicate mai sus şi o să pricepeţi ce aveţi de făcut. Programul vostru de guvernare există deja scris acolo şi da, de această dată vă permitem să-l luaţi cu copy-paste de acolo! E singurul plagiat pe care vi-l mai permitem.

P.S.: Au căzut două guverne (Boc şi MRU) după ianuarie 2012, s-a rupt o coaliţie de guvernare (USL) după toamna lui 2013, s-a întors drastic rezultatul „aşteptat” al alegerilor preşedinţiale din toamna anului trecut, iar acum mai cade un Guvern care a ignorat voinţa străzii. Toate acestea în mai puţin de patru ani! Pricepeţi acum că strada nu face jocuri partinice, aşa cum au încercat să o descalifice unii şi alţii, ci are un program din ce în ce mai clar conturat şi mai precis exprimat. Îl respectaţi sau valea! Să nu ziceţi că nu aţi ştiut!

***

Pentru voi, toţi cei care aţi ieşit în stradă în 2012, 2013, 2014 şi aseară şi pentru cei care vă pregăteaţi să ieşiţi în stradă astăzi şi zilele următoare, probabil vă întrebaţi dacă are sens să mai ieşim acum, după demisia lui Ponta. Eu spun doar atât: acum e mai necesar ca niciodată să le transmitem domnilor guvernanţi ce vrem şi că suntem dispuşi să mergem până la capăt pentru a schimba România. România noastră, a tuturor cetăţenilor de azi şi de mâine, şi nu românica găştilor lor.

Puteţi comenta acest articol pe Romania Curata

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite