Mihai Fifor s-a întâlnit cu preşedintele companiei americane Lockheed Martin

Mihai Fifor s-a întâlnit cu preşedintele companiei americane Lockheed Martin

Discuţiile s-au axat pe cooperarea în domeniul militar, având în vedere că Ministerul Apărării Naţionale urmează să dezvolte programul major de înzestrare cu Sisteme Lansatoare Multiple de Rachete cu bătaie mare - HIMARS FOTO MApN

În timpul  Conferinţei de securitate de la München, ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a avut sâmbătă, la Munchen, o întâlnire cu preşedintele companiei americane Lockheed Martin, Marillyn Hewson, în cadrul căreia s-a discutat despre cooperarea în domeniul militar. Oficialul român reiterând importanţa dezvoltării cooperării cu companiile româneşti din industria de apărare.

Ştiri pe aceeaşi temă

În cadrul întâlnirii cu preşedintele Lockheed Martin, discuţiile s-au axat pe cooperarea în domeniul militar, având în vedere că Ministerul Apărării Naţionale urmează să dezvolte programul major de înzestrare cu Sisteme Lansatoare Multiple de Rachete cu bătaie mare - HIMARS.

"Pentru România, realizarea capabilităţii de sprijin de foc indirect constituie un interes esenţial de securitate şi contribuie în mod semnificativ atât la consolidarea parteneriatului strategic cu Statele Unite ale Americii, cât şi la îndeplinirea angajamentelor asumate de România în cadrul NATO", a spus ministrul Fifor în cadrul întâlnirii, conform unui comunicat al MApN.
Tot sâmbătă, ministrul Fifor a participat la un dejun de lucru găzduit în mod tradiţional de către Cohen Group, la care au fost prezenţi omologul american, James Mattis, generalul Curtis Scaparrotti, Comandantul Suprem al Forţelor Aliate din Europa (SACEUR), alţi miniştri ai apărării din statele UE şi NATO, precum şi lideri militari şi civili americani şi membri ai Congresului SUA.

În cadrul întâlnirii au avut loc "discuţii aprofundate cu privire la securitatea europeană şi la agenda viitorului Summit NATO din iulie, de la Bruxelles", a precizat MApN.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: