Mihai Şora, tulburat după protest: cu ce a rămas filosoful după manifestaţia de la Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Şora FOTO Facebook
Mihai Şora FOTO Facebook

Filosoful Mihai Şora a împărtăşit, pe pagina sa de Facebook, câteva aspecte care i-au atras atenţia în timpul protestului de sâmbătă seară de la Timişoara, când câteva zeci de persoane au ieşit în stradă pentru a manifesta faţă de modificările aduse legilor justiţiei, dar şi faţă de coaliţia PSD-ALDE.

„Câteva lucruri m-au tulburat aseară (într-un sens sau altul).

• Tinerii relaxaţi care umpleau terasele de pe Corso.

• Oamenii veniţi să protesteze în Piaţa Operei, – şi în ochii cărora puteai citi deopotrivă îngrijorarea şi perseverenţa. Unii dintre aceştia, călcând cu aceeaşi determinare, pe acelaşi caldarâm, ieşiseră şi în decembrie 1989.

• O mamă cu doi copii – Dragoş (8 ani) şi Adela (4-5 ani) – care mi-a mărturisit că vine la proteste de multă vreme, de când îşi purta fetiţa în braţe. Urmează să plece din ţară, la soţul plecat deja. Pentru că nu vrea ca şcoala să-i ciuntească şi copiii, după ce alte instituţii ale statului român i-au îngenuncheat familia. Mi-a promis că, acolo unde se va afla, pe meleaguri străine, va merge să voteze. O cheamă Oana.

• Profilul dârz al altei Oane la care ţin mult – Oana Pellea – pe afişul cu Gellu Naum: mi-a reamintit o vorbă mai veche ce spune că poeţii şi mijlocitorii lor, actorii, sunt anume făcuţi să stea în mijlocul oamenilor, la firul ierbii, pe stradă.

• Porţile mari ale Operei care, după ce Piaţa se golise, s-au deschis dintr-odată, iar, din pântecul clădirii, au ieşit zeci de copii veseli şi năzdrăvani: fuseseră la spectacolul ’Sarea în bucate’. Încă nu ştim dacă ei vor fi sarea Pământului, dar, ieri, în chip cu totul neaşteptat, au luminat o piaţă întreagă“, a scris Şora pe Facebook duminică dimineaţă.

Tudor Chirilă, la protestul din Piaţa Universităţii: Suntem conduşi de o femeie mai incompetentă decât Elena Ceauşescu

Mihai Şora, la protestul de la Timişoara: Kovesi reprezintă Justiţia şi de Justiţie lor le este frică

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite