Mihai Şora, soluţii la început de an: Ieşiţi în stradă, cereţi alegeri anticipate şi gândiţi-vă, întâi de toate, la copii

Mihai Şora, soluţii la început de an: Ieşiţi în stradă, cereţi alegeri anticipate şi gândiţi-vă, întâi de toate, la copii

Mihai Sora

Filosoful Mihai Şora, în vârstă de 102 ani, spune într-un mesaj publicat luni pe Facebook că este momentul ca „oamenii să ia taurul de coarne, pentru a nu fi zdrobiţi de copite”. Scriitorul răspunde la trei întrebări: : „Vreţi Justiţie independentă?, „Vreţi profesionişti la cârma ţării, vreţi oameni cinstiţi şi competenţi?” şi „Vreţi un viitor senin şi liniştit pentru copiii voştri?”, şi îi îndeamnă pe oameni să iasă la protest.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Oameni buni, e simplu:

1. PROTESTE MASIVE
2. ANTICIPATE
3. USR & PLUS – ÎMPREUNĂ LA ALEGERI
Vine o vreme când trebuie să-ţi iei soarta în mâini; să iei taurul de coarne – înainte ca el să te zdrobească sub copite.
 
1. Vreţi Justiţie independentă? 
Atunci ieşiţi în stradă.
Ultimii doi ani ne-au arătat că – mai mult decât de Uniunea Europeană, Comisia de la Veneţia sau alte instanţe – singura „instanţă“ de care se tem cu adevărat suntem noi: mulţimea care protestează.
O mulţime paşnică, dar nu mai puţin determinată şi inteligentă, care nu poate fi mituită, nici prostită de cârpelile din economie, de promisiuni şi declaraţii sforăitoare. 
O mulţime care nu doarme în timp ce ei pregătesc (noapteacahoţii, bineînţeles) Ordonanţe de Urgenţă.
„Mulţimea“ înseamnă chiar MULŢIMEA (nu doar pianiştii, filosofii şi poeţii).
 
2. Vreţi profesionişti la cârma ţării, vreţi oameni cinstiţi şi competenţi?
Atunci cereţi alegeri anticipate.
Este limpede pentru orice om cinstit şi destupat la minte că PSD nu funcţionează ca un partid politic, ci ca un grup infracţional organizat (la centru şi în teritoriu), un grup pus pe căpătuială, pe tâlhărirea unei ţări întregi.
Cei care continuă să susţină acest „partid“ sunt – de facto – complici cu prăduitorii României şi se fac vinovaţi de jaful şi de netrebniciile care îi definesc: în Justiţie, Învăţământ, Sănătate, Economie, Agricultură – peste tot unde este rost de mistificat, de sluţit şi prăduit.
 
3. Vreţi un viitor senin şi liniştit pentru copiii voştri?
Atunci gândiţi-vă, întâi de toate, la copii, nu la voi înşivă. 
Puneţi viitorul lor deasupra prezentului vostru. 
Sprijiniţi-vă unii pe ceilalţi ca să puteţi vedea mai departe, dincolo de propria statură şi de propriul statut.
 
USR şi PLUS sunt partide prea fragede, iar timpul este prea scurt pentru a face, acum, când ţara arde, dantelării doctrinare. Se vor cristaliza şi „doctrinele“ odată cu trecerea vremii, după ce ţara va fi fost pusă pe picioare. În clipa de faţă, însă, a intra în alegeri cu liste distincte nu face decât să întărească poziţia hoţilor.
 
Şi USR, şi PLUS au oameni admirabili. 
Pe unii dintre ei îi cunosc personal, pe alţii îi ştiu de la proteste (şi nu de ieri, de azi, ci încă din Piaţa Universităţii, de la Roşia Montană şi Colectiv).
Sunt – în ambele partide – oameni de toată isprava, în care am deplină încredere; sunt oameni care pot muta munţii din loc. 
De ACEŞTI OAMENI inteligenţi şi de ispravă se tem nelegiuiţii ajunşi la putere; de faptul că ACEŞTI OAMENI nu mai stau pe margine, cuminţi ori indiferenţi, ci intră în politică; de faptul că, pe zi ce trece, se adună laolaltă alţi şi alţi oameni noi, cinstiţi şi harnici.
Atacurile mârşave din presa aservită chiar pe aceşti oameni de ispravă îi vizează, pe toţi cei care – sătui de securişti, comunişti, hoţomani şi fripturişti – vor să schimbe ceva în România.
 
Iar – pentru ca schimbarea să se-ntâmple – ACEŞTI OAMENI trebuie să meargă î m p r e u n ă. 
Niciodată cuvântul „împreună“ nu a fost mai preţios.
 
Mihai Şora
21 ianuarie 2019
 
P.S. Nu ştiu ce-a păţit Doamna Girafă (poate doar a obosit), însă are încă multe de făcut…”, a scris filosoful pe pagina sa de Facebook.

În Piaţa Victoriei din Capitală a fost anunaţt un nou protest după anunţul făcut de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. Oficialul a spus că a pregătit o ordonanţă de urgenţă prin care să se extindă termenul contestaţiei în anulare la toate cazurile de condamnări de la Curtea Supremă din ultimii patru ani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: