Mihai Şora, un nou mesaj de susţinere a campaniei #FărăPenali

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Şora la Spitalul Elias/ Foto: Luiza Şora/ Facebook
Mihai Şora la Spitalul Elias/ Foto: Luiza Şora/ Facebook

Filosoful Mihai Şora a postat marţi pe contul său de Facebook un nou mesaj de susţinere a campaniei #FărăPenali. Şora a fost externat luni de la spitalul Elias din Capitală unde a fost a fost operat în urmă cu mai bine de o lună de zile.

Filosoful Mihai Şora a postat marţi un nou mesaj pe contul său de Facebook. Alături de o fotografie făcută în perioada în care a fost internat la Spitalul Elias, în care stă alături de „prietenul său Andrei”, Şora scrie că „orice copil este un mănunchi de posibilităţi”, iar atunci când părinţii lui, continuă filosoful, „interiorizează această propoziţie simplă, copilul acela este salvat”. În această idee, Şora le reaminteşte „ Nu uitaţi, dragi adulţi (părinţi sau nu): #FărăPenali”.

„Nu ştiu la ce ne uitam noi acolo (citeam ceva? ne jucam?), dar trebuie să fi fost important, de bună seamă. Ca şi îndemnul pe care îl port pe spate. Despre prietenul meu Andrei am mai povestit aici. Este un băieţel adorabil: inteligent şi senin, are – precum mulţi copii de vârsta lui – resurse imense de bunătate, dragoste şi înţelegere. Îi doresc, fireşte, să şi le păstreze când va trăi sub semnul unor responsabilităţi de adult. 

Obişnuiesc să spun că orice copil este un mănunchi de posibilităţi luminoase. În clipa în care părinţii lui interiorizează această propoziţie simplă, copilul acela este salvat. Nu uitaţi, dragi adulţi (părinţi sau nu): #FărăPenali”, şi-a încheiat filosoful Mihai Şora mesajul său.

Campania USR “Fără penali în funcţii publice” a adunat până în prezent 450.000 de semnături, din totalul de 500.000 necesare pentru revizuirea Constituţiei în acest sens, potrivit preşedintelui USR, Dan Barna. Acesta a declarat marţi că în următoarele două săptămâni, o caravană formată din parlamentari USR va pleca prin ţară pentru a aduna semnături din judeţele unde nu s-a atins pragul minim de 20.000 de semnături pe judeţ.

“În momentul de faţă suntem la 450.000 de semnături, ceea ce este un lucru extraordinar, şi spun asta pentru că "fără penali" a devenit un adevărat fenomen social. Este proiecat în concerte, este strigat în concerte, este strigat pe stadioane, este strigat la Turul Franţei. Practic, întreaga societate românească a preluat acest mesaj şi acest mesaj este mai mult decât cele două cuvinte "fără penali", este un mesaj pe care România decentă îl transmite clasei politice”, a declarat Dan Barna, la sediul central al USR.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite