Mihai Şora merge la mitingul din Piaţa Universităţii: „Câtă vreme există oameni cărora le pasă de ţara lor, de viitorul copiilor lor – nu este totul pierdut“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filosoful Mihai Şora, în vârstă de 100 de ani, a anunţat, prin intermediul unui mesaj publicat pe Facebook, că duminică va merge la mitingul anunţat în Piaţa Universităţii faţă de Ordonanţele de Urgenţă privind graţierea şi modificarea Codurilor penale, fiind de părere că acestea reprezintă un asalt asupra Justiţiei şi un pericol pentru democraţia românească.

„Să revenim la elefanţii noştri. În clipa de faţă, nimic nu mi se pare mai periculos pentru biata democraţie românească decât asaltul asupra Justiţiei, prin ordonanţe de urgenţă cu dedicaţie pentru oligarhi. Ei pot strecura un elefant sub preş ori după uşă, în pivniţă sau în pod, întotdeauna va rămâne ceva pe dinafară: trompa. Şi – câtă vreme există oameni care văd trompa elefantului, oameni cărora le pasă de ţara lor, de viitorul copiilor lor – nu este totul pierdut. Mâine după-amiază voi fi în Piaţa Universităţii“, a scris Mihai Şora pe Facebook.

De asemenea, mai mulţi supravieţuitori ai incendiului din Clubul Colectiv au spus că vor merge la protestele de duminică din Piaţa Universităţii, scrie News.ro. Un nou protest faţă de proiectele de Ordonanţele de Urgenţă privind graţierea şi Codul penal, promovate de Ministerul Justiţiei, este anunţat pe Facebook pentru duminică, la ora 17.00, în Piaţa Universităţii, de unde organizatorii vor să plece în marş spre Palatul Victoria. Proteste similare sunt anunţate şi în mai multe oraşe din ţară, printre care Piteşti, Piatra Neamţ, Baia Mare, Suceava, Satu Mare, Braşov, Iaşi. De asemenea, sunt anunţate mitinguri şi la Copenhaga, Paris, Londra, Haugesund (Norvegia).

„Păstrăm ca revendicare demisia ministrului Justiţiei şi a şefilor partidelor guvernamentale PSD şi ALDE“, spun organizatorii protestului, care susţin că ar mai trebui cerută demisia ministrului Sănătăţii, pentru anularea reformelor din domeniul pe care îl administrează, precum şi demisia preşedintelui CNA, pentru „lipsa de reacţie la manipulări care devin din ce în ce mai agresive şi pentru subordonarea politică“. „Nu-l uităm pe Ciorbea“, spun organizatorii.

Proteste au avut loc şi miercuri seară, când aproximativ trei mii de oameni au ajuns în marş din Piaţa Universităţii în faţa sediului Guvernului, scandând „Demisia, demisia!“, „Vrem democraţie nu amnistie!“, „DNA să vină să vă ia!“, „Jos penalii!“, „La închisoare, nu la guvernare!“, „Dragnea, nu uita, România nu-i a ta!“, „Hoţii!“, „România, trezeşte-te!“, „PSD, ciuma roşie!“, „ALDE şi cu PSD, aceeaşi mizerie!“.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite