Mihai Şora, discurs pe scena din Piaţa Victoriei: „E important să fim aici ca să ne spunem părerea limpede şi răspicat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Şora a ţinut un discurs în Piaţa Vcitoriei, în cadrul manifestaţiei „Toţi pentru Europa“
Mihai Şora a ţinut un discurs în Piaţa Vcitoriei, în cadrul manifestaţiei „Toţi pentru Europa“

Filosoful Mihai Şora, în vârstă de 102 ani, a urcat pe scena din Piaţa Victoriei, în cadrul manifestaţiei „Toţi pentru Europa“, organizată de Declic, pentru a transmite un mesaj de mobilizare la vot.

Printre artiştii şi personalităţile care au urcat pe scena din Piaţa Victoriei, în cadrul manifestaţiei „Toţi pentru Europa“, organizată duminică seara, 19 mai, s-a numărat filosoful Mihai Şora, care a îndemnat românii să voteze la alegerile europarlamentare ce vor avea loc pe 26 mai.  

„E important să fim aici ca să ne spunem părerea limpede şi răspicat. Suntem români şi suntem europeni în acelaşi timp şi în aceeaşi măsură. Varietatea şi unitatea trebuie să ne caracterizeze, să fim noi înşine, fiind europeni desăvârşiţi. Lumea e făcută din continente, care fac varietatea şi bogăţia, dar în acelaşi timp se şi întrec între ele şi se confruntă. Din asta, noi suntem europeni din creştet până în tălpi“, a transmis filosoful. 

Pe scenă au mai urcat actorii Marius Manole, Mihai Călin şi Victor Rebengiuc

„Ce mă ţine pe mine în viaţă în momentul ăsta în România... În fiecare duminică merg la biserica Eroii Revoluţiei, iar acolo sunt morminte ale tinerilor care au murit pentru ca eu să pot vota în 2019. Nu avem voie să uităm Revoluţia, nu avem voie să uităm Colectiv, nu avem voie să-l uităm pe Călin Farcaş, care a murit cu banii în mână pentru transplant din cauza unui sistem defect. Azi a fost închis un oraş, mâine va fi închisă o ţară. Trebuie să votăm. Eu vreau să rămân în România, vreau să rămân în Europa“, a transmis şi Marius Manole. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite