Mihai Şeitan: Fără măsuri dure nu putem asigura plata pensiilor şi salariilor.

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a declarat astăzi în cadrul unei conferinţe de presă că deşi ştie ce efecte are reducerea pensiilor şi salariilor, fără aceste măsuri dure nu poate fi asigurată plata lor.

"Ştim ce înseamnă reducerea pensiilor mici şi a salariilor bugetarilor... Fără măsuri dure nu putem asigura plata pensiilor şi salariilor...Dacă nu luăm aceste măsuri de austeritate anul ăsta, vom avea probleme anul viitor şi nu vom putea reveni pe creşteri serioase la salarii şi pensii", a afirmat Şeitan.

Anterior, ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a afirmat că, în cazul în care măsurile de austeritate anunţate nu au efectul scontat, anul viitor este posibilă o nouă tăiere a salariilor cu 30-50% sau chiar mai mult. Vezi detalii.

"Criza aceasta economică mondială este în accentuare, nu este în restrângere. Criza a afectat în primul rând sectorul privat", a declarat Şeitan.

Din 2007 salariile şi pensiile au crescut prin ordonanţe de urgenţă, dar productivitatea a scăzut, a mai spus ministrul Muncii, care a adăugat că în 2010 punctul de pensie ar fi trebuit să fie de 379, dar el a ajuns la 711 lei.

Profesorii şi funcţionarii din administraţie au început astăzi greva generală pe durată nelimitată. Medicii sprijină protestul. În primării va funcţiona doar serviciul de decese, iar spitalele vor asigura numai intervenţiile de urgenţă. Restul pacienţilor vor fi reprogramaţi.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite