Generalul american Michael Hayden, fost şef al CIA şi al Agenţiei Naţionale de Securitate a SUA, vine la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Generalul Michael V. Hayden va fi prezent la Bucureşti la sfârşitul lunii ianuarie. FOTO Reuters
Generalul Michael V. Hayden va fi prezent la Bucureşti la sfârşitul lunii ianuarie. FOTO Reuters

Omul care în urmă cu doar câţiva ani controla toate serviciile de informaţii ale Statelor Unite ale Americii va veni la Bucureşti pentru a discuta despre securitate cibernetică. Generalul de patru stele Michael Hayden a fost director al Agenţiei Naţionale de Securitate (NSA), implicată acum într-un scandal mondial cu privire la operaţiunile sale de colectare de date dezvăluite de Edward Snowden.

Generalul de patru stele Michael V. Hayden a deţinut cel mai ridicat rang în rândul ofiţerilor de informaţii din cadrul forţelor armate ale Statelor Unite ale Americii. După ce a condus toate serviciile americane de informaţii, a devenit, în 2006, director al puternicei Agenţii Centrale de Informaţii (CIA), iar una dintre principalele sale reuşite este coordonarea operaţiunilor astfel încât toate agenţiile să lucreze împreună, ca o singură unitate. 

Hayden va veni la Bucureşti pe 22 ianuarie 2014 la invitaţia Thiess Holding şi va susţine un discurs la Banca Naţională a României pe tema securităţii cibernetice şi a colectării de informaţii în acest mediu. 

Pe rând, Hayden a condus CIA, NSA, Agenţia Naţională de Informaţii Geospaţiale şi Biroul Naţional pentru Operaţiuni de Recunoaştere, iar între 2005 şi 2006 a fost primul director-adjunct al National Intelligence, comunitatea care reuneşte toate agenţiile de informaţii din SUA. 

Din 1999 şi până în 2005, Hayden a condus Agenţia Naţională de Securitate, serviciul în jurul căruia s-a iscat acum un scandal mondial de spionaj în urmă dezvăluirilor făcute de Edward Snowden.

 şi şeful Serviciului Central de Securitate, apoi a fost numit de preşedintele Bill Clinton în fruntea comunităţii de agenţii de informaţii. 

Cu o carieră militară de aproape 40 de ani, Hayden a deţinut funcţii înalte şi în cadrul Pentagonului, inclusiv în cadrul Consiliului Naţional de Securitate, dar şi în cadrul Comandamentului ONU din Coreea de Sud. Hayden a recunoscut într-un documentar realizat de HBO că a fost unul dintre cei implicaţi personal în strângerea de informaţii care au dus la identificarea şi capturarea lui Osama bin Laden. 

În prezent, Hayden este director în cadrul Grupului Chertoff, specializat în consultanţă financiară şi de securitate. 

Banca Naţională a României organizează, pe 22 ianuarie, o conferinţă pe tema securităţii cibernetice şi a colectării de date, iar Hayden va susţine discursul principal din cadrul acestui eveniment. Generalul vine în ţară la invitaţia Thiess Holding, care l-a adus la Bucureşti în luna mai şi pe George Friedman, specialist în geopolitică şi fondatorul Stratfor. 

CITEŞTE MAI MULT

George Friedman, fondatorul Stratfor: „Şi americanii, şi românii vor să scadă influenţa ruşilor în UE”

George Friedman, specialist în geopolitică şi fondator al Stratfor, spune că România are nevoie să-şi consolideze relaţia cu SUA, iar pentru asta trebuie să identifice nevoi comune, precum crearea unei bariere în calea Rusiei.

George Friedman, fondatorul Stratfor: „România are nevoie de o relaţie cu SUA, dar asta nu înseamnă că SUA vor o relaţie cu România”

Specialistul în geopolitică şi fondator al agenţiei de analize militare Stratfor a vorbit astăzi, la sediul Băncii Naţionale a României, despre viitorul României în regiune şi în Europa, atrăgând atenţia asupra riscurilor care vin pe axa Moscova-Berlin.

„Ca naţiune, românii au aşteptări modeste”. George Friedman, specialist  în geopolitică şi fondator al Stratfor, vine miercuri la Bucureşti

Specialistul american în ştiinţe politice, strategie şi apărare George Friedman ajunge miercuri la Bucureşti, unde va susţine şi un discurs la sediul Băncii Naţionale a României. Friedman se află la a doua vizită în România, pe care a studiat-o îndeaproape pentru o serie de analize geopolitice.

UPDATE Specialistul în geopolitică George Friedman, fondatorul Stratfor, susţine astăzi o conferinţă la Banca Naţională a României

George Friedman, expertul american în ştiinţe politice, strategie şi apărare, a ajuns miercuri la Bucureşti, iar astăzi, la 16.30, va susţine o conferinţă la sediul Băncii Naţionale a României, eveniment organizat sub patronajul guvernatorului BNR, Mugur Isărescu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite