„Mi-aţi salvat familia. We love Romania!“ Poliţişti români, eroi în Italia după ce au salvat mai multe persoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi poliţişti români au ajuns eroi în Italia după ce au salvat mai multe persoane în timpul altercaţiei iscate înaintea meciului dintre Lazio şi Sevilla.

Patru persoane au ajuns la spital după ce galeriile celor două echipe s-au bătut. Potrivit Digi 24, ofiţerii români se aflau la sfârşitul unei misiuni internaţionale şi se relaxau la un hotel din Roma în momentul în care a izbucnit altercaţia. 

Ei au adăpostit în hotel un grup de turişti englezi care le-a spus că sunt atacaţi de fanii echipei Lazio, după care au plecat în piaţa din apropiere unde conflictul escaladase. 

Zeci de italieni cu feţele acoperite de cagule şi înarmaţi loveau pe oricine, inclusiv femei şi copii. Poliţiştii români au reuşit să prindă doi agresori pe care i-au predat autorităţilor italiene. Imaginile surprinse pe camerele video arată cum aceştia primesc felicitări de la străinii pe care i-au ajutat. Gestul românilor a fost lăudat de presa din peninsulă

De asemenea, unul dintre poliţişti, agent-şef Vasile Budeanu, a povestit pentru TVR care au fost reacţiile autorităţilor italiene, dar şi ale oamenilor: „Poliţia italiană s-a mirat de faptul că-i ajutăm, au fost foarte mulţumiţi. Oamenii ne-au mulţumit, iar noi am fost foarte încântaţi pentru că am reuşit să ajutăm“.

Întâmplarea a fost relatată pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne (MAI), unde se arată că poliţiştii italieni chiar şi-au exprimat regretul că românii nu fac parte din echipa lor, iar o femeie le-a mulţumit pentru că i-a salvat familia. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite