Mesajul unui protestatar #rezist după ce a fost criticat pe Facebook pentru reacţia la moartea unei jandarmeriţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre cei mai activit protestatari #rezist şi-a exprimat indignarea pe Facebook faţă de lipsa de reacţie sau pseudo – reacţiile românilor faţă de ceea ce se întâmplă în ţara noastră.

Mesajul lui Cristian-Mihai Dide vine după ce a primit sute de critici la o postare în care a distribuit o ştire care anunţa moartea unei jandarmeriţe, cu mesajul „One more down! Du-te după Giani”. O femeie jandarm în vârstă de 40 de ani a murit miercuri, după ce a fost lovită de o maşină pe o trecere de pietoni din  Suceava. Irina Airinei era jandarmeriţă şi se afla pe trecerea de pietoni cu căruciorul în care se afla fetiţa ei. Copilul este în comă la spital.

Mesajul protestatarului a atras numeroase critici

Imagine indisponibilă

Cristian-Mihai Dide este un tânăr din Bucureşti care a participat de-a lungul timpului la mai multe proteste faţă de guvernele PSD-ALDE şi faţă de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea. El a proiectat mesajul #REZIST pe Muzeul de Artă şi pe Monumentul Revoluţiei din centrul Bucureştiului şi s-a numărat printre protestatarii care l-au urmat pe preşedintele CCR, Valer Dorneanu, până la locuinţa acestuia.

    

Redăm integral mesajul postat ca reacţie la mesajele primite de la internauţi:

"Este 6:00, astăzi sunt 3 procese, merg cu Mihai Mihăiţă la Judecătoria Sectorului 1, este martor in două dintre ele, şi nu vreau să stea singur aşa cum stau eu pe acolo deobicei. Nimic diferit faţă de zilele trecute ale ultimului an.

Postarea cu moartea acelei femei este despre voi, nu despre mine. Este despre cei care nu sunt pe teren, sunt in tribune si ţipă la jucători cum să joace, din tribune este simplu.

Am ştiut de la început că este o idee proastă, nu ştiu exact de ce am postat. Dar, când după primele 2 minute au început să curgă comentariile am decis să văd unde duce chestia asta. A dus acolo unde mă aşteptam:

-aproape 2000 de comentarii, pe 10 August am fost 130.000 in piaţă doar 700 au depus plângere.

-aproape 577 de reacţi la o postare, doar 150 de susţinători pe Patreon.

-aproape 200 de distribuiri, de obicei postările în care solicităm ajutor nu au atâtea, vezi postarea cu suflantele.

Şi acum concluziile:

-Pentru cei care se delimitează. Dragi urmăritori, cei care mă cunosc cu adevărat şi apreciază munca pe care o mi-au scris un mesaj privat, mi-au spus că nu este bine şi imi sugerează să-o şterg. MulţumescCamelia Tabacu, Mihail Bumbeş, Ovidiu Vanghele,Madalina Rosca, Paul Arne Wagner şi mulţi alţii. Cu o singură excepţie, dar este normal, oamenii care contează nu s-au delimitat de mine. Restul nu contaţi.

-Pentru cei cu unfriend/unfollow, să ştiţi că prietenia voastră virtuală nu m-a ajutat niciodată să plătesc avocatul pentru cei amendaţi de jandarmerie. Cei aproape 200 de oameni de pe Paypal şi Patreon contează. Mulţumesc, Ionel! Mulţumesc, Ionuţ. Deci nu contaţi.

-Pentru cei cu acesta este liderul #rezist, sau aşa gândeşte un #rezist...bla bla bla, eu nu mi-am luat o mişcare socială in nume propriu, sunt doar unul dintre cei activi. Nu contaţi

-Pentru cei care au obosit să iasă în piaţă sau din cauza oamenilor ca mine nu ies în piaţă ţin să vă anunţ că nu contaţi. De aproape 700 zile, nelipsit, în Piaţa Victoriei este un grup mic de oameni care contează, Ioana Toma, Dragoş Miholcă, Sasu Viorica şi alţii până pe la 30. Domnul Fieger Savulescu, care după muncă merge în fiecare seară în piaţă, el contează.

Acum sfaturile mele:

Vreţi să contaţi, faceţi ceva. Nu mai uitaţi aşa repede trecutul şi vă delimitaţi doar că aţi citit ceva pe facebook. Acţiunile sunt în viaţa reală, nu în postările pe facebook. Nu pe facebook se vede ura, ci faţă în faţă. Sper să nu ajung vreodată să mă bucur de moartea unui om.

Şi în îcheiere, Digi24 scrie: ”Cristian Mihai Dide s-a făcut cunoscut în timpul protestelor recente faţă de modificările din justiţie, intrând în grupul organizatorilor #Rezist. El s-a făcut remarcat de mai multe ori în ultima perioadă, ultima dată după ce l-a filmat pe preşedintele CCR Valer Dorneanu în timp ce se îndrepta spre locuinţa sa din Bucureşti. Protestatarii nu l-au agresat fizic pe Valer Dorneanu, iar protestarii nu au încălcat legea prin faptul că l-a huiduit pe preşedintele Curţii Constituţionale, a spus el ulterior.” 

Oare doar atât am făcut eu? Oare faptul că eu m-am judecat cu Metrorexul ca să schimbe porţile de acces, pentru că vechile bare metalice erau periculoase, contează ? Oare obţinerea acelei decizii a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în defavoarea noastră ce-i drept, contează. Faptul că merg zilnic în instanţă contează ? Văd că nu. Acesta este singurul rezultat notabil, l-am urmărit pe Dorneanu  :-).

Să aveţi o zi frumoasă, şi sper să faceţi ceva care să conteze. Comentariile pe facebook nu contează~, scrie Cristian Mihai Dide.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite