Mesajul lui Tudorel Toader la zvonurile cu privire la demiterea sa: „Există viaţă şi după ministeriat!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tudorel Toader Inquam Photos / George Calin
Tudorel Toader Inquam Photos / George Calin

Minsitrul Justiţiei, Tudorel Toader, a reacţionat joi la zvonurile cu privire la o eventuală demitere a sa în cazul în care nu semnează ordonanţele pentru modificarea Codurilor Penale. Acesta a scris că „există viaţă şi după ministeriat”.

„Constat faptul ca exista prea multa preocupare fata de eventuala mea demisie sau demitere.

Exista viata si dupa ministeriat !”, a scris Tudorel Toader pa pagina sa de Facebook.

Presa a scris că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, ar urma să fie schimbat din funcţie dacă nu semnează ordonanţa de urgenţă pentru modificarea Codului Penal şi de Procedură Penală, fapt pe care acesta nu ar fi dispus să-l facă.

În locul lui Tudorel Toader, PSD l-ar putea numi pe Eugen Nicolicea. 

Joi, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), unde proiectele de OUG au fost trimise de ministrul Justiţiei, a anunţat că nu se justifică urgenţa adoptării unor modificări la Codurile penale. Procurorii subliniază că „adoptarea pe această cale a unor astfel de modificări, fără o evaluare corespunzătoare a impactului şi fără o consultare efectivă a magistraţilor, poate afecta negativ activitatea parchetelor".

Ambasadorul Olandei la Bucureşti, Stella Ronner-Grubacic a transmis joi, la finalul unei întâlniri cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, că Olanda este îngrijorată din cauza ordonanţelor de urgenţă care modifică Codurile penale şi permit desfiinţarea unor sentinţe definitive şi pe care Guvernul se pregăteşte să le adopte în următoarea perioadă.

La finalul întâlnirii cu Tudorel Toader, ambasadorul Olandei a spus că în discuţii şi-a exprimat îngrijorările privind aceste ordonanţe de urgenţă şi că speră că "au fost înţelese şi luate în considerare". Ambasadorul Olandei a mai spus că Tudorel Toader a asigurat-o că modificările care vor fi aduse Codurilor Penale sunt în beneficiul României şi nu vor afecta sistemul de justiţie.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite