Mesajul lui Nicuşor Constantinescu la ieşirea de la Rahova: Haideţi să încetăm cu arestările astea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicuşor Constantinescu. FOTO: Mediafax
Nicuşor Constantinescu. FOTO: Mediafax

Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a declarat, vineri, la ieşirea de la Spitalul Penitenciar Rahova, unde a stat în arest preventiv din 6 noiembrie, că nu doreşte nimănui să treacă prin ce a trecut el şi că ar trebui să se termine cu arestările.

„Nu doresc nimănui să treacă prin ce am trecut eu. Astăzi am avut instanţă la Constanţa, am mers 300 de kilometri dus, 300 întors şi a trebuit să mă bărbieresc”, le-a spus Constantinescu.

Preşedintele suspendat al CJ Constanţa a vorbit şi faptul îi este foarte greu să explice în aceste momente şi pe scurt prin ce a trecut în SUA, unde a suferit intervenţii chirurgicale pentru cancer, având şi complicaţii

În plus, a precizat că  atunci când SUA au refuzat extrădarea sa, el a venit „pe propria răspundere” şi „nesilit de nimeni în România” ca să fie judecat. „După cum aţi văzut,  arestat 30 de zile, astăzi e a 30-a zi şi nu aş dori nimănui să treacă prin ce am trecut eu, ştiind că sunt nevinovat, dovadă că inclusiv astăzi, şi pe 26 noiembrie la Curtea de Apel Bucureşti, am fost eliberat pentru lipsă de probe, nu e nicio probă împotriva mea”, a mai spus Nicuşor Constantinescu.

Fiind întrebat de condiţiile din penitenciar, Constantinescu a răspuns că sunt „destul de proaste” şi a adăugat că la spital au fost „ceva mai bune”, pentru că „sunt mai puţini în cameră, sunt trei - patru maxim”.

„Haideţi să încetăm cu arestările astea, să începem şi noi o chestiune de normalitate, nu o chestiune în care să ne arestăm unii pe alţii preventiv şi până la urmă să constatăm că de fapt nu-i condamnat nimeni din păcate”, a ţinut să puncteze preşedintele suspendat al CJ Constanţa.

Nicuşor Constantinescu a fost încarcerat la Spitalul Penitenciar Rahova, în 6 noiembrie, în baza unui mandat de arestare emis de Tribunalul Constanţa, în dosarul privind nefinanţarea Centrului Militar Zonal. De asemenea, el este cercetat sub control judiciar în dosarul în care este judecat pentru că nu s-a supus controlului Curţii de Conturi, decizia fiind luată de Curtea de Apel Bucureşti, care i-a admis, în 26 noiembrie, o contestaţia la măsura arestării, dispusă iniţial şi în acest dosar.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite