Mesajul Elenei Udrea la revenirea în ţară: „Am aşteptat cu nerabdare momentul în care să mă pot întoarce”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elena Udrea, condamnată definitiv la 6 ani de închisoare şi beneficiară a deciziilor CCR, s-a întors luni în ţară afirmând că se poate apăra mai bine de aici împotriva abuzurilor comise împotriva sa, subliniind că îşi doreşte să-şi crească fetiţa în ţară.

„Da, m-am întors în România.Am renunţat de bunăvoie la statutul de refugiat în Costa Rica. Decizia am luat-o imediat după ce am fost eliberată în decembrie, dar au fost cauze obiective pantru care s-a întâmplat abia acum: finalizarea actelor fetiţei mele Eva şi, închiderea procedurii de extrădare. Am ales să cer protecţie în Costă Rica în condiţiile în care tocmai aflasem că sunt însărcinată iar evoluţia în dosarul Gala Bute demonstra că este vorba de o execuţie, nu de o judecată corectă, în baza legii. Am vrut astfel să îmi nasc copilul în siguranţă, însă ştiţi că am fost arestată când Eva avea 13 zile şi, doar faptul că Dumnezeu a vrut să o nasc mai devreme a făcut că ea să vină pe lume în libertate. Dar aşa cum am spus mereu, nu mi-am dorit niciodată să trăiesc în altă parte decât în ţară mea şi am aşteptat cu nerăbdare momentul în care să mă pot întoarce. Vreau să îmi cresc copilul Acasă, să o botez la biserica unde m-am rugat să devin mama, cu familia mea şi cei cu adevărat apropiaţi mie, alături de noi.Referitor la procesele pe care încă le am în instanţa, cred că mă voi apară mai bine de aici decât de departe, împotriva abuzurilor care s-au făcut şi în cazul meu.Am ales să postez acest mesaj din respect faţă de cei interesaţi şi faţă de presă care încearcă să afle adevărul despre prezenţa mea Acasă. Ştiu că o face din bună credinţă şi din dorinţa de a-şi informa corect publicul.Mulţumesc celor care îmi urează bun venit şi va mulţumesc tuturor pentru înţelegere!

Doamne, ajută!

P.S. Am intrat în ţară prin vama Giurgiu, la ora şase în această dimineaţă. Am ales o varianta mai rapidă decât să aştept o cursa de azi, spre Otopeni. Nicio altă speculaţie nu îşi are rostul”, a scris Udrea pe pagina ei de Facebook.

Avocatul Veronel Rădulescu, a declarat, luni, că Elena Udrea este în România, decizia de a veni în ţară fiind mai veche şi nu are legătură cu hotărârea Curţii Constituţionale.

”Pot să vă confirm că Elena Udrea este în ţară”, a declarat, luni, la Antena 3, avocatul Veronel Rădulescu.

Acesta a precizat că decizia fostului ministru de a se întoarce în România este mai veche şi nu are legătură cu recenta hotărâre a Curţii Constituţionale.

Veronel Rădulescu a afirmat că Udrea a renunţat la solicitarea de azil în Costa Rica şi va face în următoarele zile precizări cu privire la deciziile sale şi cu privire la ce va face în continuare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite