Mesajul ambasadei Suediei după ce şoferul român cu numere anti-PSD s-a ales cu dosar penal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Răzvan Ştefănescu s-a ales cu dosar penal
Răzvan Ştefănescu s-a ales cu dosar penal

Ambasada Suediei la Bucureşti a venit cu noi precizări după ce, luni dimineaţă, şoferul român cu plăcuţe personalizate anti-PSD s-a ales cu dosar penal.

Oficialii ambasadei susţin că au luat din nou legătura cu autoritatea responsabilă - Agenţia Suedeză de Transport, care reiterează că numerele de înmatriculare persoanalizate sunt valabile şi în afara Suediei.

”Potrivit Agenţiei de Transport Suedeze, plăcuţele de înmatriculare personalizate sunt valabile pentru transportul în afara graniţelor Suediei. Proprietarii plăcuţelor de înmatriculare personalizate ar trebui să ia cu ei şi numerele originale, pentru a le putea schimba în cazul în care ţara unde călătoresc nu acceptă plăcuţele personalizate. Fiecare ţară decide ce tip de vehicule pot circula pe teriorul respectivei ţări. Autorităţile suedeze nu pot influenţa ce vehicule sunt lăsate să circule pe drumurile unei ţări”, se arată pe pagina de Facebook a Ambasadei Suediei la Bucureşti.

Poliţia a anuţat că şoferului i-a fost suspendat permisul de conducere şi i-au fost ridicate plăcuţele de înmatriculare a fost articolul 334 din Noul Cod Penal - Punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat Infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

Poliţiştii spun că ar fi fost încălcată şi Convenţia de la Viena din 8 noiembrie 1968, care stipulează că „numărul de înmatriculare prevăzut la art. 35 şi 36 ale Convenţiei trebuie să fie compus fie din cifre, fie din cifre şi litere (...)”.

”În acest context, se confirmă lipsa de valabilitate a numărului aplicat pe autoturism şi astfel permisiunea de a folosi, pe teritoriul României, doar numărul permanent, care figurează şi în bazele de date”, mai arată IGPR.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite