Mesaj fals, atribuit lui Raed Arafat. Medicul pare că cere raportări discreţionare cu privire la infectări şi decese

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şeful DSU, Raed Arafat Imagine: Inquam Photos
Şeful DSU, Raed Arafat Imagine: Inquam Photos

Grupul de Comunicare Strategică atrage atenţia, luni, asupra unui mesaj fals transmis direcţiilor de sănătate publică din ţară în numele lui Raed Arafat. Mesajul a fost transmis de pe o adresă de mail care seamănă cu cea folosită de instituţiile din subordinea Guvernului. Documentul ar cere autorităţilor sanitare să raporteze discreţionar numărul infectărilor şi deceselor.

„Grupul de Comunicare Strategică atrage atenţia mass-media asupra unui mesaj fals, atribuit Secretarului de Stat Raed Arafat şi transmis Direcţiilor de Sănătate Publică din ţară. Mesajul este transmis de pe adresa de mail gsc@mai.gav.ro, adresă care nu aparţine niciunei instituţii guvernamentale şi care foloseşte o succesiune similară, dar parţială, a literelor care compun domeniul de internet rezervat Guvernului”, a transmis, luni, Grupul de Comunicare Strategică.

Mai exact, adresa de mail diferă de cele oficiale, care folosesc terminaţia mai.gov.ro.

Potrivit sursei citate, „textul este conceput pentru a lăsa impresia că se solicită Direcţiilor de Sănătate Publică să raporteze discreţionar numărul de infectări şi de decese”.

„Mesajul este unul fals şi facem apel la mass-media de bună credinţă să nu popularizeze acest tip de mesaje create special pentru a induce ideea că cifrele raportate public nu sunt reale”, a mai transmis Grupul de Comunicare strategică.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite