Membrii CSM au discutat cu delegaţia Comisiei de la Veneţia despre modificarea codurilor penale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii s-au întâlnit joi cu delegaţia Comisiei de la Veneţia, discuţiile vizând amendamentele Codului penal şi ale Codului de procedură penală, anunţă CSM.

"În data de 13 septembrie 2018, membrii Consiliului Superior al Magistraturii au avut o întrevedere, la sediul Consiliului, cu membrii delegaţiei Comisiei de la Veneţia, compusă din: Alexander Baramidze (Georgia), Martin Kuijer (Olanda), Guido Neppi Modona (Italia), Marc Touillier (Franţa) - experţi; Thomas Markert, Artemiza Chisca (de la Secretariatul Comisiei). Subiectele abordate în cadrul discuţiei au vizat aspecte privitoare la amendamentele Codului penal şi ale Codului de procedură penală", a transmis Consiliul Superior al Magistraturii, printr-un comunicat de presă.

O delegaţie a Comisie de la Veneţia se află în România joi şi vineri, în vederea pregătirii unei opinii privind modificările aduse recent Codului Penal şi Codului de Procedură Penală. 

Joi, membrii delegaţiei Comisiei de la Veneţia s-au întâlnit cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Ministrul Justiţiei declara că au avut loc discuţii despre proiectele de lege pentru modificarea Codului Penal şi Codului de Procedură Penală, fiind multe întrebări pe aceste teme. El a menţionat că a explicat câteva dintre soluţiile adoptate şi a spus că, în 16-17 octombrie, va participa, ca membru titular, la sesiunea plenară a Comisiei de la Veneţia.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite