Medicul militar Iancu Mocanu, trimis în judecată pentru luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doctorul Iancu Mocanu, şeful secţiei de chirurgie cardiovasculară de la Centrul Clinic de Urgenţă de Boli Cardiovasculare al Armatei „Vasile Cândea”, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie. Aceste acuzat de trei infracţiuni de luare de mită.

Potrivit rechizitoriului Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), în perioada august-septembrie 2013, Iancu Moca, în calitate de şef al secţiei Chirurgie Cardiovasculară II, ar fi cerut sau a primti sumele de 3,100 de lei, 4.500 de lei şi 7.000 de lei de la trei denunţători sau în prezenţa acestora pentru a-şi îndeplini sarcinile medicale, respectiv, „investigarea medicală şi efectuarea intervenţiilor chirurgicale asupra unor pacienţi, sumele de bani fiind remise, fie anterior, fie ulterior îndeplinirii actului medical, dar în baza unei pretinderi aluzive premergătoare îndeplinirii atribuţiilor sale de serviciu”.

Procurorii anticorupţie au instituit sechestru asigurător asupra sumei de bani găsite asupra medicului în urma flagrantului prin care a fost depistat că a luat mită.

Dosarul a fost înaintat spre judecare Tribunalului Militar Bucureşti.

Chirurgul, trimis în judecată şi într-un alt dosar penal

Medicul Mocanu a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie fiind acuzat că pe 5 iulie 2013 i-ar fi cerut unui pacient diagnosticat cu o gravă afecţiune cardiacă suma de 2.000 de euro în schimbul efectuării unei intervenţii chirurgicale.

Pe 23 septembrie, doctorul a fost prins de procurori chiar în timp ce primea mita. Tot atunci, anchetatorii au făcut percheziţii în cabinetul acestuia unde au găsit peste 14.000 de lei aranjaţi în mai multe plicuri care se aflau în borseta medicului.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Renumitul chirurg Iancu Mocanu, acuzat că lua mită pentru a-i opera pe bolnavii de inimă, a fost trimis în judecată

Procurorii anticorupţie au decis, marţi, trimiterea în judecată a colonelului doctor Iancu Mocanu, şeful secţiei Chirurgie Cardiovasculară II la Centrul de Urgenţă al Armatei „Vasile Cândea”, acuzat de luare de mită şi primire de foloase necuvenite. Dosarul va fi judecat de Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti.

Curtea Militară de Apel a decis, definitiv, ca medicul militar şpăgar să fie cercetat în stare de libertate

Curtea Militară de Apel a decis vineri ca şeful secţiei Chirurgie Cardiovasculară de la Centrul Clinic de Urgenţă de Boli Cardiovasculare al Armatei „Vasile Cândea”, colonelul doctor Iancu Mocanu, să fie cercetat în continuare în stare de libertate. Această decizie este una definitivă şi nu mai poate fi atacată.

STENOGRAME Chirurg cardiovascular renumit prins în flagrant când lua 2.000 de euro mită. În biroul acestuia s-au mai găsit 14.000 de lei

Şeful secţiei Chirurgie Cardiovasculară de la Centrul Clinic de Urgenţă de Boli Cardiovasculare al Armatei „Vasile Cândea”, colonelul doctor Iancu Mocanu, a fost prins în flagrant de procurorii DNA în timp ce primea mită 2.000 de euro de la un pacient. În urma percheziţiilor, anchetatorii au mai găsit în biroul acestuia peste 14.000 de lei, aranjaţi în mai multe plicuri care se aflau în borseta medicului. Acesta va fi cercetat în libertate. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite