Medicilor de la Fundeni li se cere să semneze un „Angajament anti-mită”!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Institutului Clinic Fundeni, unul dintre centrele de elită ale medicinei din România şi lider în programul de transplant hepatic, renal şi medular, solicită celor 1.200 de oameni din cadrul personalului medical, dintre care 350 de medici, să-şi asume „măsuri coercitive sau disciplinare” dacă vor lua mită.

Angajaţii au primit în aceste zile o declaraţie pe care sunt obligaţi s-o semneze. „Refuz să particip la activităţi care implică luarea sau darea de mită” Punct din Declaraţia personală de angajament anti-mită „Plicul” din spitale a ajuns obiectul unei dezbateri care creşte în societate, după ce contribuabilii şi guvernele de toate coloraturile politice au asigurat, în ultimii trei ani, creşterea veniturilor de la dublu la triplu pentru cei 200.000 de angajaţi din sănătate, arată libertatea.ro.

În România, a doua cea mai săracă ţară a Uniunii Europene, cu un salariu mediu net de 2.700 de lei, echivalentul a 600 de euro, o asistentă medicală poate ajunge, cu gărzi, la 1.000 de euro net, iar un medic ia în mână între 2.000 şi 4.000 de euro în funcţie de specialitate. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite