Medicii protestează la Institutul de Pneumologie. Care sunt nemulţumirile acestora

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos
FOTO: Inquam Photos

Medicii protestează, miercuri, la Institutul de Pneumologie din Capitală, cât şi la cel din Iaşi, din cauza nemulţumirilor legate de sporuri. Proteste similare au avut loc şi săptămâna trecută.

Un alt protest a avut loc în urmă cu o săptămână, când au participat mulţi angajaţi de Institutul de Pneumologie „Marius Nasta“ din Capitală şi  Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş.

 Liderii de sindicat ai angajaţilor din cele două unităţi medicale au mers la negocieri cu reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, anunând însă că nu au ajuns la niciun rezultat.

"Sunt discuţii, nu am găsit soluţii astăzi, ne vom mai întâlni probabil după sărbători. Se pare că nu au fost făcute corect calculele. Problema o reprezintă legea salarizării uniatre - cine a făcut-o, cine a promulgat-o, să şi-o asume sau să o modifice. Avem două variante - o parte din oameni spun că legea e bună, noi spunem că nu e bună. Vom vedea mai clar pe 15 aprilie, când luăm fluturaşii de salarii”, a declarat, săptămâna trecută, un lider sindical după discuţiile cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Liderii sindicali cer să se aplice măcar limita maximă a sporului, de 85 la sută.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite