Medicament pentru tratarea cancerului renal, scos de pe piaţa din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mediacamentul Sutent, folosit pentru tratarea cancerului renal, a fost retras din farmaciile din România, după ce s-au descoperit două cutii de medicamente contrafăcute.

Compania producătoare a medicamentului Sutent, folosit pentru tratarea unor tipuri de cancer, a decis să retragă de pe piaţa românească de medicamente acest produs, după ce s-au descoperit două cutii din varianta contrafăcută a produsului.

O cutie de Sutent costă aproximativ 20.000 de lei, iar mulţi pacienţi preferă să îl comande pe internet, neînţelegând însă riscurile la care se supun.

Sutent se utilizează pentru tratarea adulţilor care suferă de următoarele tipuri de cancer, arată Agenţia Europeană a Medicamentului:

• tumoare stromală gastrointestinală (GIST), un tip de cancer care afectează stomacul şi intestinul, care constă în înmulţirea necontrolată ale celulelor din ţesuturile de susţinere ale acestor organe. Sutent se utilizează în cazul pacienţilor care prezintă GIST cu tumori care nu pot fi înlăturate chirurgical sau care s-au extins la alte părţi ale organismului. Se utilizează în cazul în care tratamentul cu imatinib (un alt medicament anticanceros) a eşuat;

• carcinom renal metastatic, o formă de cancer de rinichi care s-a extins la alte părţi ale organismului;

• tumori neuroendocrine pancreatice (tumori ale celulelor care produc hormoni în pancreas) care s-au răspândit şi care nu pot fi îndepărtate chirurgical. Sutent se utilizează dacă boala se agravează şi celulele tumorale sunt bine diferenţiate (asemănătoare cu celulele normale ale pancreasului).

Medicamentul se poate obţine numai pe bază de reţetă.

Comisia Europeană a acordat o autorizaţie condiţionată de introducere pe piaţă pentru Sutent, valabilă pe întreg teritoriul Uniunii Europene, la 19 iulie 2006. Această autorizaţie a fost transformată în autorizaţie de introducere pe piaţă normală la 11 ianuarie 2007.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite