Medic: Starea copilului scos din puţ s-a ameliorat, marţi va fi transferat de la Terapie Intensivă la Pediatrie

Medic: Starea copilului scos din puţ s-a ameliorat, marţi va fi transferat de la Terapie Intensivă la Pediatrie

Starea copilului s-a ameliorat FOTO Adevărul

Starea copilului de un an şi opt luni scos din puţ s-a ameliorat, la o săptămână de la internare şi marţi va fi transferat de la Terapie Intensivă la secţia de Pediatrie, unde îi va fi administrat în continuare tratamentul, a declarat pentru News.ro purtătorul de cuvânt al Spitalului "Grigore Alexandrescu”, Raluca Alexandru.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Copilul căzut în puţ este în stare stabilă, ameliorată, respiră spontan”, a spus Raluca Alexandru.
 
Medicul a precizat că, în orele următoare, copilul va fi dus într-un salon de la secţia de Pediatrie, după ce a stat o săptămână la Terapie Intensivă, din cauza faptului că exista riscul de infecţie pulmonară, după ce a înghiţit apă, în cele peste 10 ore în care a stat în puţ, iar într-un plămân au intrat germeni.
 
Raluca Alexandru a mai spus că tratamentul cu antibiotic a avut efect şi starea copilului s-a ameliorat.
 
Copilul a stat conectat la aparate până joi, când a fost detubat şi de atunci a fost ajutat să respire cu o mască de oxigen. Medicii i-au administrat un tratament cu antibiotic imediat după ce a fost adus la spital, în noaptea de 25 spre 26 aprilie.
 
Un medic neurolog l-a consultat vineri pe copil, stabilind, din examinarea care a putut fi făcută în această etapă, că nu are probleme deosebite.
 
Managerul Spitalului "Grigore Alexandrescu”, Dan Enescu, a declarat, joi, pentru News.ro, că băieţelul este un caz extrem de grav, fără precedent, cu risc de infecţie pulmonară, care ar putea cauza decesul, cu afectarea gravă a pielii din cauza frigului şi a umezelii, pentru că a stat mai bine de 10 ore cu jumătate de corp în apă.
 
„Este un caz foarte delicat. Numai Dumnezeu ştie cum a stat el acolo. Vă daţi seama, aproape 11 ore într-un puţ îngust, în frig, cu jumătate din corp în apă, înghiţind apă despre care nu ştim nimic, mă refer la calitatea acesteia. Mi-aş dori şi eu, din toată inima, să spun copil salvat, aşa cum am spus de zeci de mii de ori în cazul copiilor cu arsuri grave, cărora nimeni nu le mai dădea nicio şansă, poate nici chiar ştiinţa. Noi, doctorii, facem tot ceea ce este necesar într-un caz fără precedent", a spus profesorul Dan Enescu.
 
Medicul a adăugat că, de multe ori, organismul copiilor a reacţionat peste aşteptări în situaţii grave precum arsurile, dar la copilul scos din puţ, peste suferinţa pulmonară gravă, cu risc de infecţie masivă, care ar putea cauza decesul, pielea sensibilă a micuţului a fost afectată grav de frig şi umezeală.
 
Copilul a căzut, marţi, în puţul din curtea casei din localitatea Balta Sărată, judeţul Teleorman şi a rămas blocat la aproximativ 16 metri adâncime, fiind scos după zece ore de către echipele de intervenţie. După ce i-au acordat îngrijiri medicale la faţa locului, copilul a fost preluat de un elicopter SMURD şi transportat la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” din Bucureşti.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările