Medic militar, trimis în judecată de DNA pentru luare de mită. Acesta ar fi cerut 500 de lei pentru o operaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sediu - sigla DNA / FOTO Mediafax Foto / Marian Ilie
Sediu - sigla DNA / FOTO Mediafax Foto / Marian Ilie

Procurorii militari din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au trimis în judecată, sub control judiciar, pe doctorul Viorel Radu Vrăcioiu, medic primar O.R.L. la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” din Bucureşti, fiind cadru militar activ cu gradul de colonel. Procurorii DNA l-au prins în flagrant când ar fi primit 500 de lei pentru efectuarea unei operaţii.

Medicul este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de luare de mită (două fapte), instigare la dare de mită, şi în stare de libertate. 

În rechizitoriul întocmit, procurorii militari au reţinut următoarea stare de fapt:

„În data de 29 noiembrie 2018, inculpatul Vrăcioiu Radu Viorel, în calitatea menţionată mai sus, a primit de la o persoană (martor în cauză) suma de 500 lei, în legătură cu efectuarea unei intervenţii chirurgicale asupra unei paciente (soţia martorului), ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante. Anterior, în data de 27 noiembrie 2018, înainte de efectuarea operaţiei, medicul i-a reproşat pacientei faptul că este prea mică suma de 200 lei pe care aceasta intenţiona să i-o înmâneze, spunându-i că pentru această sumă de bani nici nu ar fi urcat din cabinet până la sala de operaţii.

În aceeaşi zi, inculpatul a determinat-o pe pacientă să-i ofere şi medicului anestezist suma de 150 lei, lucru pe care aceasta l-a şi făcut. A intrat în salon şi deoarece nu-i ajungeau banii a împrumutat de la o colegă de salon 100 lei, după care a remis întreaga sumă cerută medicului Vrăcioiu Radu Viorel pentru a fi înmânată mai departe destinatarului. Nu s-a putut stabili dacă cei 150 lei au ajuns într-un final la medicul anestezist”, susţin procurorii DNA.

Alături de medic a fost trimisă în jduecată şi pacienta care i-ar fi oferit mită.

În data de 28 noiembrie 2018, în aceeaşi calitate şi pentru o intervenţie medicală asemănătoare, inculpatul Vrăcioiu Radu Viorel a primit de la inculpata Gavriluţ Simona suma de 500 lei. Aceasta din urmă a fost trimisă în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti cu propunere de a fi înlocuită măsura preventivă a controlului judiciar cu măsura preventivă a arestului preventiv pe o perioadă de 30 de zile.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite