Medic militar ORL de la Spitalul Militar, care ar fi cerut bani pentru intervenţii chirurgicale, trimis în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un medic militar specialist ORL a fost trimis în judecată după ce ar fi primit 1.000 de euro de la un pacient
Un medic militar specialist ORL a fost trimis în judecată după ce ar fi primit 1.000 de euro de la un pacient

Un medic militar specialist ORL a fost trimis în judecată după ce ar fi primit 1.000 de euro din cei 1.500 ceruţi de la pacienţi pe care urma să îi opereze pentru înfrumuseţarea nasului, anunţă Direcţia Naţională Anticorupţie.

Procurorii DNA de la Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracţiunile de corupţie săvârşite de militari l-au trimis în judecată, în stare de arest la domiciliu, pe Gabriel Adrian Ilie, la data faptelor medic primar ORL la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila” din Bucureşti, fiind cadru militar activ, cu gradul de locotenent colonel, pentru trei fapte de luare de mită.

Alături de medic va fi judecată, în stare de libertate, pentru dare de mită, Silvia Florentina Baranovschi.

În rechizitoriul trimis Tribunalului Bucureşti, procurorii militari arată că în perioada 5 aprilie - 29 iunie, medicul Gabriel Adrian Ilie a pretins în total 1.500 de euro de la trei persoane şi a primit 1.000 de euro de la două dintre acestea, printre care şi Silvia Baranovschi, în legătură cu intervenţii chirurgicale efectuate asupra acestora.

În două dintre cele trei operaţii era vorba de intervenţii chirurgicale de înfrumuseţare a nasului (rinoplastii), menţionează anchetatorii militari.

În dosar s-a pus sechestru asigurător pe mai multe sume de bani ridicate la percheziţiile domiciliare făcute la locuinţa şi la cabinetul medical ale lui Ilie, dar şi pe un imobil al medicului, iar ambele măsuri au fost dispuse în vederea confiscării extinse, precizează anchetatorii.

Procurorii mai arată că s-a dispus instituirea sechestrului asigurător sub forma popririi asupra sumelor de bani existente în conturile lui Ilie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite