Medic ginecolog de la Spitalul Elias, pus sub învinuire după opt ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul Elias FOTO Adevărul
Spitalul Elias FOTO Adevărul

Un medic ginecolog de la Spitalul Elias din Capitală, Dan Tutunaru, a fost pus sub învinuire după opt ani. Specialistul ar fi neglijat o pacientă în travaliu, iar nou născutul a suferit mai multe sechele.

Potrivit Mediafax, medicul a fost audiat joi de poliţiştii de la Secţia 2 de Poliţie într-un dosar în care este acuzat de vătămare corporală gravă, ce datează din 2008. Sursa citată arată că femeia ar fi fost lăsată să nască natural, deşi avea recomandare pentru cezariană, Tutunaru luând decizia de a o lăsa nesupravegheată, timp de 14 ore în travaliu.

Ca urmare, bebeluşul, care s-a născut în moarte clinică, a fost resuscitat de medici şi şi-a revenit, însă a rămas cu sechele. Printre bolile cu care a fost diagnosticat se numără epilepsia şi paralizia cerebrală şi a decedat din viaţă pe 28 iunie. La secţie s-a prezentat şi tatăl copilului.

Acesta a prezentat o înregistrare audio, intrată în posesia Mediafax, a unei discuţii pe care a avut-o cu doctorul, făcută în urmă cu şapte ani, la două luni după naşterea copilului. În înregistrare, medicul Tutunaru spune că i-ar fi făcut cezariană femeii, însă cu o condiţie, aceea ca medicul de gardă să aibă decizia. De asemenea, numele profesorului Radu Vlădăreanu, şeful secţiei de Ginecologie de la Elias, este amintit de mai multe ori în cadrul discuţiei, notează sursa citată.

În urma audierilor, medicul Tutunaru a declarat că ceea ce spune în înregistrare reprezintă opinia sa personală, care ar fi fost trunchiată.

Plângerea penală pe numele doctorului a fost depusă în 2010, însă concluziile expertizei medico-legale cerută de poliţie au ajuns la oamenii legii în martie 2016.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite