Medic estetician fals, trimis în judecată. „Dr. Lana” a mutilat zeci de femei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto pixabay
foto pixabay

O femeie care a pretins că este medic şi care a făcut zeci de intervenţii chirurgicale în domeniul estetic, în Bucureşti şi în ţară, a fost trimisă în judecată de către procurori. Potrivit acestora, pentru a atrage cât mai multe cliente, „Dr. Lana" a utilizat reţelele Facebook şi Instagram şi a solicitat programările doar prin aplicaţiile de telefonie mobilă, evitând convorbirile telefonice care ar fi putut fi înregistrate.

Parchetul Judecătoriei Sectorului 2 Bucureşti a anunţat vineri, printr-un comunicat de presă, că a trimis-o în judecată pe femeie pentru infracţiunile de exercitare fără drept a unei profesii sau activităţi şi înşelăciune în formă continuată (37 de acte materiale). De asemenea, a fost trimis în judecată şi soţul acesteia, cercetat sub controlul judiciar, pentru complicitate la exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi şi complicitate la înşelăciune în formă continuată (37 de acte materiale), conform hotnews.ro.

Femeia, care s-a promovat drept „Dr. Lana", este cetăţean din Republica Moldova, absolventă de studii superioare în medicină, iar soţul său este cetăţean român. Începând cu anul 2019, cu complicitatea soţului său, ea a făcut intervenţii estetice minim invazive în diferite zone din Bucureşti şi din ţară, fără a fi înregistrată la Colegiul Medicilor din România şi desfăşurând profesia de medic în România fără drept de liberă practică. Ea şi-a desfăşurat activitatea în Bucureşti la două adrese din sectorul 1 şi la o adresă din sectorul 2.

Potrivit procurorilor, „Dr. Lana" a făcut intervenţii precum: injectări cu acid hialuronic, injectări cu botox, fox eyes, proceduri cu fire COG, PDO, proceduri de tip Jaw Line pentru remodelarea feţei, iar pentru intervenţiile estetice a utilizat anestezice injectabile.

Pentru a atrage cât mai multe cliente şi pentru a le induce în eroare cu privire la calitatea sa de medic, ea a utilizat Facebook şi Instagram, unde s-a promovat drept "Dr. Lana". A solicitat programările doar prin Whatsapp, Facebook Messenger, Viber, evitând convorbirile telefonice care ar fi putut fi înregistrate.

 Femeia s-a prezentat pacientelor ca medic, iar pe reţelele de socializare a menţionat denumirea de medic specialist intervenţii minim invazive, inducând, astfel, în eroare pacientele cu privire la dreptul de liberă practică pe teritoriul României şi crescând gradul de încredere al acestora, spune Parchetul.

Substanţele şi materialele folosite pentru intervenţiile estetice au fost achiziţionate de către soţul ei, acesta solicitând distribuitorilor transmiterea substanţelor către toate adresele la care "Dr. Lana" îşi desfăşura activitatea.

Procurorii mai spun că cei doi soţi au fost precauţi atât prin purtarea discuţiilor cu persoanele care au apelat la serviciile femeii, dar şi prin mijloacele de prevedere pe care le-au luat în momentul în care pacientele s-au prezentat la cabinet. De exemplu, încasau banii doar în numerar.

În perioada noiembrie 2019 - decembrie 2020, "Dr Lana" a făcut intervenţii chirurgicale estetice minim invazive pentru 52 de persoane, dintre care 37 au apreciat că au fost induse în eroare şi s-au constituit parte civilă în procesul penal, adaugă procurorii. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite