Medic, despre copilul de 5 ani din Olt cu arsuri grave: Sunt şanse minime de supravieţuire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copilul în vârstă de 5 ani din judeţul Olt, adus în stare gravă sâmbătă după-amiază la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală, are arsuri pe 85 la sută din corp, purtătorul de cuvânt al unităţii medicale anunţând că are şanse minime de supravieţuire. Reprezentantul spitalului a avertizat că în fiecare toamnă apar astfel de cazuri şi este nevoie de un semnal de alarmă.

Băiatul în vârstă de cinci ani are arsuri pe 85 la sută din suprafaţa corpului, iar şansele sale de supravieţuire sunt minime, a declarat sâmbătă, pentru News.ro, Raluca Alexandru, purtătorul de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrescu din Bucureşti.

Potrivit sursei citate, copilul a fost în sala de operaţii şi a fost pansat.

Reprezentantul spitalului a atras atenţia că în fiecare an toamna apar astfel de cazuri de copii arşi în timp ce părinţii prepară alcool.

”În fiecare an toamna vin cu astfel de arsuri de la tescovină. Poate trebuie un semnal pentru mai multă atentie”, a mai spus Raluca Alexandru.

Incidentul a avut loc sâmbătă dimineaţă, în comuna Cungrea, din judeţul Olt, în timp ce rudele copilului făceau ţuică la cazan.

Potrivit primelor informaţii, băiatul a fost lăsat nesupravegheat şi a căzut într-o groapă în care adulţii aruncau resturi de fructe fierbinţi.

"A fost preluat de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Olt şi transferat la Spitalul Municipal Slatina. Medicii au luat decizia ca minorul să fie transferat la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, Alin Băsăşteanu.

Copilul a fost transportat în Capitală cu un elicopter SMURD.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite