Mazăre anunţă că nu îi este teamă de puşcăriile din România: „Mă voi descurca onorabil şi demn! Amintirile şi iubirea nu mi le poate lua nimeni!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-o scrisoare adresată presei marţi, Radu Mazăre susţine că statul român i-a încălcat drepturile, catalogând condamnarea la 9 ani de închisoare ca fiind nedreaptă şi revoltatoare. Acesta anunţă că nu îi este teamă de închisorile din România după ce a trăit condiţiile din detenţia din Madagascar.

De peste patru ani nu mai dau declaratii si nu mai sunt deloc implicat in viata publica sau politica. Cu toate acestea constat ca numele meu, viata si persoana mea suscita in continuare un urias interes. Nu inteleg de ce si nu pot sa fiu decat surprins si impresionat.

In acest context doresc sa fac cateva precizari, cu scuze pentru lipsa de modestie: sunt mandru de tot ceea ce am facut in viata, am construit de la zero ziare, radio sau televiziuni atunci cand nu eram implicat in politica. Ca primar am construit case pentru tineri si nevoiasi, am imbunatatit infrastructura si economia orasului Cta si, foarte important, am reconstruit statiunea Mamaia, pe care am scos o din praf, ruine si anonimat, facind o celebra. Si lista poate continua pe o pagina intreaga. Si in Africa cand am ajuns am procedat la fel: am construit un resort intr-o jungla salbatica, doar cu localnici inimosi, fara utilaje si facilitati.

Desigur, am facut in viata mea si greseli, ca orice om, dar n-am facut rau intentionat niciodata, nimanui, fiind si un om cu frica lui Dzeu.

Vad ca foarte multi vorbesc despre condamnarea mea de 9 ani si a celorlati oameni din acest dosar, care este in opinia mea si a avocatilor una absolut nedreapta si revoltatoare.

Pe fondul acestui dosar, la Curtea de Apel Bucuresti, pe parcusul a 8 ani de proces, a 106 termene si a 5 judecatori schimbati, s-au realizat de catre instanta doua expertize judiciare – mamut . Una de evaluare imobiliara si una topografica. Ambele expertize au evidentiat un prejudiciu zero, demoland raportul DNA-ului facut in acest sens. Asa se face ca la finalul judecatii la Curtea de Apel au fost zeci de achitari in dosar iar eu am fost condamnat cu suspendare, ca sa fie ceva.

In apel insa, la ICCJ, "celebrul si temutul" judecator Ionut Matei, pus cu mana presedinte de complet in mod nealeatoriu, cunoscut ca un apropiat si un bun executant al sistemului securist reinviat in ultimii ani in Romania, m-a condamnat, in doar 3 termene, la 9 ani de puscarie. Cum? Foarte simplu:

− 1. a inlaturat expertizele judiciare neutre realizate de instanta de fond si s-a bazat numai pe rapoartele acuzatorului, adica ale DNA

− 2. fara probe noi, le-a reinterpretat pe cele existente deja.

Trebuie adaugat ca in dosarul ANRP 1, dosar similar cu al meu, in motivarea achitarii inculpatilor de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie se scria ca nu pot raspunde membrii comisiei de retrocedare pentru valorile din expertizele realizate de catre evaluatori autorizati in cazul retrocedarilor. Adica, invers de cum s a apreciat in dosarul meu!!!

Toate considerentele de condamnare a mea sunt clar impotriva jurisprudentei si deciziilor CEDO de pana acum, dar, sigur, pana voi ajunge sa fiu judecat acolo voi face puscarie. Ca si in cazul primarului Mircea Gutau!

Eu consider ca nu asta este justitie. E doar o bataie de joc!

Dupa ce am facut puscarie in Madagascar, acolo unde apelul detinutilor se facea intr-o curte cu pamant si mizerie pe jos , unde 1400 de oameni stateam in genunchi si cu mainile la ceafa, fara paturi si toalete, crede oare cineva ca nu o supravietuiesc in puscariile din Romania?

Ma voi descurca onorabil si demn!

Amintirile si iubirea nu mi le poate lua nimeni!

RADU STEFAN MAZARE

Penitenciar RAHOVA

prin avocat Haralambie Lizeta”, scrie în comunicatul lui Radu Mazăre”, se arată în scrisoarea publică semnată de fostul edil al Constanţei.

Curtea Supremă a confirmat marţi mandatul de arestare emis pe numele fostului edil al Constanţei, Radu Mazăre, în dosarul Polaris. 

Avocata sa în dosarul Polaris a declarat că fostul edil al Constanţei nu ia în calcul o cooperare cu autorităţile, sub forma unor denunţuri. „Nu. Nu, la cum îl ştiu eu”, a spus aceasta.

Întrebată despre şansele în justiţie ale lui Mazăre dacă acesta nu ar fi fugit în Madagascar avocatul a spus că „nu ştiu. Judecătorii erau hotărâţi să-l condamne”.

Aceasta a adăugat că în ceea ce priveşte condiţiile din penitenciarul Rahova, acestea sunt foarte bune. „Nu este nemulţumit. Condiţiile sunt foarte bune. Aseară a dormit singur, abia astăzi au mai venit doi colegi”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite