Maşinile parcate neregulamentar nu mai pot fi ridicate de autorităţi în sectorul 6 al Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tribunalul Bucureşti a anulat legislaţia în baza căreia autorităţile din sectorul 6 al Capitalei puteau ridica maşinile parcate neregulamentar. Această este prima hotărâre de acest fel şi are efect general, nu doar între părţile în litigiu, potrivit avocaţilor de la Piperea şi Asociaţii, cei care i-au reprezentat pe reclamanţi.

Astfel, niciun vehicul parcat neregulamentar în sectorul 6 nu va mai putea fi ridicat în baza procedurii anulate de instanţă, informează avocatnet.ro.

Tribunalul Bucureşti a admis recent cererea a doi reclamanţi, formulată împotriva Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 6 Bucureşti şi Consiliului Local al Sectorului 6 Bucureşti, şi a stabilit anularea Hotărârii Consiliului Local al Sectorului 6 nr. 4/2010, în ceea ce priveşte Anexa 2 la aceasta, reprezentând Regulamentul privind procedura de ridicare, transport, depozitarea în spaţii amenajate şi eliberarea vehiculelor staţionate neregulamentar pe domeniul public al Sectorului 6 al Municipiului Bucureşti, informează ecris.ro.

De asemenea, instanţa a anulat dispoziţia de ridicare a maşinii reclamanţilor, emisă de DGPLS 6 Bucureşti şi a obligat Direcţia de poliţie a sectorului 6 să restituie acestora suma de 677,32 lei.
Având în vedere decizia Tribunalului Bucureşti, în sectorul 6 din Bucureşti ridicarea maşinilor de către ”hingherii” de maşini nu mai are deloc baza legală, a scris recent avocatul Gheorghe Piperea, pe o reţea de socializare.

Conform unui comunicat al SCA Piperea şi Asociaţii citat de presă centrală, această soluţie reprezintă o noutate în materie.
”Până în prezent, SCA Piperea şi Asociaţii a obţinut multiple hotărâri judecătoreşti favorabile având că efect restituirea sumelor achitate cu titlu de <<taxa>> de şoferii prejudiciaţi de abuzurile <> de maşini, însă această reprezintă prima hotărâre prin care se obţine anularea procedurii de ridicare, transport şi eliberare a vehiculelor cu efect general şi nu doar între părţile litigante”, se arată în documentul de presă.
Decizia Tribunalului Bucureşti poate fi atacată cu recurs în 15 zile de la comunicare.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite