Mascaţii din Dolj au rămas fără veste antiglonţ: „Avem doar şase veste expirate, iar viaţa noastră este pusă în pericol”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luptătorii Detaşamentului de Intervenţie Rapidă al Poliţiei Dolj reclamă că nu au suficiente veste antiglonţ, scuturi sau caschete, punându-şi viaţa în pericol, în timp ce poliţiştii unor secţii rurale se plâng de lipsa combustibilului, a colilor de scris sau a spaţiilor corespunzătoare.

Liderii de sindicat ai poliţiştilor doljeni spun că în fiecare săptămână vin la ei şi se plâng colegii din Craiova sau din teritoriu că nu au logistica necesar desfăşurării activităţilor din cauza crizei economice, potrivit Mediafax.

Sindicaliştii susţin că cele mai mari probleme sunt la Detaşamentul Poliţiei pentru Intervenţie Rapidă (DPIR), unde există în dotare doar şase veste antiglonţ şi trei scuturi pentru zeci de luptători. Pe lângă aceste probleme, şase poliţişti mascaţi nu au nici măcar caschete, astfel că la fiecare misiune aceştia îşi riscă viaţa.

Liderul de sindicat şi luptătorul de la DPIR, Elvis Măceşeanu, a declarat că „dacă mâine avem misiune, vestele din dotare nu ajung nici măcar pentru o grupare care merge într-o maşină la intervenţii. Aşa că trebuie să plecăm cu pieptul gol, să ne riscăm viaţa. Oricum, dintre cele şase pe care le avem au şi expirat unele dintre ele şi nu mai oferă protecţie 100% şi am fost anunţaţi că le retrag şi pe acestea. S-au făcut numeroase demersuri la logistică, dar nu am primit nimic până acum”.

Acest lucru se întâmplă cu toate că în ultimii ani, la Craiova, au avut loc mai multe scandaluri cu focuri de armă, iar în fiecare lună au loc cel puţin 3 – 4 percheziţii demarate cu ajutorul mascaţilor.

Comandantul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, Nicuşor Badea, a menţionat că în incidentele petrecute în judeţ, îi vor folosi doar pe mascaţii cu veste şi vor apela la alte forţe de intervenţie.

Poliţia rurală nu are bani nici de hârtie

În cazul poliţiei rurale, aceştia declară că nu au nici măcar bani de benzină, aşa cum este cazul Secţiei 3 din Bucovăţ.

„Am tras o săptămână maşinile pe dreapta pentru că nu am avut carburant. Am sunat la comandant şi ne-a spus că de unde să ne dea dacă nu are. Aşa că am folosit maşinile noastre personale. Nu sunt coli de scris, ca să nu mai vorbim de birouri. La investigaţii criminale împărţim biroul cu secretariatul pentru că nu este spaţiu suficient, iar în aceste condiţii nu ne putem face treaba. Sunt şi posturi de poliţie unde nu au nici măcar curent”, a povestit poliţistul Marius Bărbulescu.

Comandantul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dolj a recunoscut că sunt probleme cu benzina şi motorina, dar spune că poliţiştii se descurcă.

În schimb, liderii de sindicat ai poliţiştilor au făcut sesizări la Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) împotriva conducerii inspectoratului doljean de Poliţie, cerând să se facă anchete şi împotriva altor nereguli pe care le-ar fi comis actuala conducere.

„Am sesizat un caz care pentru noi a fost absolut uluitor. Un poliţist, în luna decembrie a anului trecut, a urmărit cu maşina Poliţiei, cu semnalele acustice şi luminoase pornite, un bărbat aflat pe un moped. Acesta nu a vrut să oprească pentru că era băut. Poliţistul l-a urmărit aproximativ 20 de kilometri, iar când cel cu mopedul a derapat, poliţistul a lovit uşor mopedul cu bara din faţă a maşinii. În şedinţele şefilor, poliţistul a fost dat exemplu că a procedat foarte bine şi a fost felicitat. Numai că la câteva luni s-a trezit că trebuie să plătească 4.000 de lei avariile la maşină, în condiţiile în care era uşor lovită bara şi cei de la Direcţia Rutieră spun că reparaţiile nu ar fi costat mai mult de 200 de lei. A trecut prin două comisii, iar la Craiova a fost pus să plătească. L-am ajutat şi a făcut contestaţie la IGPR, unde s-a stabilit că nu i se pot imputa banii. Acesta este doar un caz, dar sunt multe situaţii strigătoare la cer”, a mai spus Măceşeanu. 

Săptămâna trecută a fost trimisă o comisie la IPJ Dolj, iar verificările vor continua şi în săptămâna următoare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite